Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kaymakam Demir: Bahanelerle sokağa çıkılmaya devam ediliyor

Besni Kaymakamı Nazlı Demir hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulan iş yerlerinde denetimlerde bulundu. Denetimlerin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Demir; "Görüyoruz ki vatandaşımız sokağa çıkmak için her türlü fırsatı kullanıy

GÜNDEM 14.02.2021 20:59:07 0
Kaymakam Demir: Bahanelerle sokağa çıkılmaya devam ediliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadelede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.

Bu kapsamda yasaktan muaf olan iş yerlerini ziyaret eden Besni Kaymakamı Nazlı Demir iş yeri sahiplerini maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı. Yine yasak esnasında sokakta olan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kaymakam Demir, salgının etkisinin devam ettiğine dikkat çekti. 

Denetimlerin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Nazlı Demir şunları kaydetti; "Hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulan iş yerlerini ziyaret edip istisnalar kapsamında sokakta olan vatandaşlarımıza uyarılarımızı yaptık.

Görüyoruz ki vatandaşımız sokağa çıkmak için her türlü fırsatı kullanıyor. Zorunlu olan ihtiyaçlar dışında da yoğun bir şekilde çeşitli bahanelerle sokağa çıkılmaya devam ediliyor. 

Unutulmaması gerekiyor ki haftasonu sokağa çıkma yasağı asıl olandır. Vatandaşımız mağdur olmasın üretim ve tedarik zinciri aksamasın diye İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan çeşitli genelgelerle istisnalar getirilmiştir. Bunlar adından da anlaşılacağı üzere istisnadır ve zorunlu haller dışında sokağa çıkılmamalıdır. Örneğin aylık market alışverişini yapmaktan ziyade evde bulunmayan ya da biten zorunlu malzemeler için markete gidilmeli giderken de eğer evde yanında bırakılacak birileri varsa çocuklar götürülmemelidir. Ya da tarlaya bağa bahçeye gidilmediği halde çiftçiyim diyerek belge göstererek istisna kapsamında olunmaya çalışılmamalıdır. O istisnalar tarlasında bağında bahçesinde çalışacak çiftçilerimiz bağına bahçesine giderken sorun yaşamasın diye getirilmiştir. 

Lütfen kurallara uyalım!!!

Kandırdığımız sadece kendimiz oluruz ve başka insanların da vebalini almış oluruz!!!

Salgın devam ediyor vaka sayıları hala yüksek; tedbirleri sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmeliyiz.

Maske, mesafe ve temizliği ihmal etmemeliyiz. Bu virüsü hep birlikte yeneceğiz onun için herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor" dedi.

Kaymakam Demir´e denetimleri sırasında ilçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın eşlik etti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER