Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kaymakam Demir´den gazetemize ziyaret

Besni Kaymakamı Nazlı Demir, gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili uyarılarda bulunan Demir; ?Ben iki aydır buradayım, azalan bir seyir olmadı. Artan bir seyrimiz var. Zate

GÜNDEM 5.11.2020 14:46:18 0
Kaymakam Demir´den gazetemize ziyaret

BESNİ İÇİN EN BÜYÜK KAYNAK GAZİANTEP

Besni Kaymakamı Nazlı Demir, kamu, kurum ve kuruluş ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Gazetemizi ziyaret eden Kaymakam Demir, gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Özellikle koronavirüs salgınında vaka sayılarında artışlar yaşandığını dile getiren Demir şunları söyledi; ?Koronavirüs ile ilgili açıklamayı Sağlık Bakanımız Türkiye geneli için yapıyor. Besni özelinde de genel itibariyle şu durumda vaka sayılarımız fazla. Ben iki aydır buradayım, azalan bir seyir olmadı. Artan bir seyrimiz var. Zaten Adıyaman geneli bu durum var. Sosyal ilişkileri güçlü bir toplumuz, özellikle bu bölgede onu daha yoğun hissediyoruz, yaşıyoruz. Onlar üzerinden ciddi bir yayılma var. Besni için en büyük kaynak Gaziantep oluyor. Gidişler, gelişler, misafir ziyaretleri ile genelde yapılan filyasyonda Gaziantep kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor? şeklinde ifade etti.Burada bizim istediğimiz şu, Cumhurbaşkanımız da açıkladı böyle ufaktan ufaktan kısıtlamalar gelecek gibi görünüyor. Mesela akşam saat 22:00´dan sonra belli işletmeler faaliyet yapamayacak. Belli bir dönem en azından herkes izole bir hayat yaşarsa biz bunu kontrol altına alabiliriz ama şuan artan bir seyir içerisindeyiz yani biz azalmasını beklerken hele ki bu son on gündür ciddi bir sıçrayışı var. Onun içinde işte Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gereken tedbirler ne ise onları alacağız.

EN ÜZÜLDÜĞÜM KONU KARANTİNAYI DELENLER

Herkesin koronavirüse karşı mücadele içindeyken karantina uygulamasını delenlerin olduğunu ifade eden Demir şöyle devam etti; ?Bizim beş tane filyasyon ekibimiz var. Bir pozitif vaka geldiğinde bunun hemen filyasyonunun yapılıp temaslarının tespiti, onlara karantina uygulaması, tarama testleri ve bu tarama testi sonucunda testleri pozitif çıkanlara hemen ilaç tedavisi başlanıyor. Bu da bizim hastanede yatan hasta sayımızı çok şükür artırmıyor. Hastanede yatan hasta sayımız düşük genelde evde tedaviyle süreci atlatıyoruz. Bundan dolayı da seviniyoruz. Benim geldiğim iki aylık süreç içerisinde Allah´a şükür bir kaybımız da olmadı. Şimdilik iyi gidiyor. Zaman zaman karantinayı delenler var benim en çok üzüldüğüm konu o. Şimdi burada sağlıkçısından tutun da tüm kamu kurumlarına kadar ciddi bir emek var. Ve birçoğu o vakalarla bir şekilde temas ediyor. Bu kadar emeğin sonunda testi pozitif çıkan kişileri farklı vesilelerle dışarıda yakalıyoruz. Bizi en çok üzen de bu, yani bu kadar emek, çalışma boşa gidiyor. Biz bu yakalanan vatandaşları Adıyaman´da KYK yurtlarına gönderiyoruz ilaveten de 3 bin 150 lira para cezası uyguluyoruz. Karantinalara uyulsun, söylenenler yerine getirilsin, herkes mücadele ediyor, amacımız derdimiz kimseyi kaybetmeyelim, sağlık sisteminin üzerindeki yükü artırmayalım.  Hiçbirimiz ummadığımız bir anda bir sevdiğimizi kaybetmek istemeyiz. Lütfen karantinalara uysunlar, lütfen maskeyi ihmal etmesinler. Maalesef artan bir seyirdeyiz, tüm Türkiye gibi bizimde vaka sayılarımız artıyor. Şuanda gelecek olan talimatları bekliyoruz o kapsamda da ilave tedbirler alınacak diye umuyoruz? diye konuştu.

HUZURLU BİR İLÇEYİZ

Besni´nin genel itibariyle uyumlu ve huzurlu bir ilçe olduğunu söyleyen Kaymakam Demir; ?Şimdi bazı vesilelerle köylere ziyaretler gerçekleştirmeye başladık. Özellikle Kızılin Besni için önemli bir turizm potansiyeline sahip. Bunun dışında Sayören´i, Üçgöz´ü oradaki anıt mezarlarını ziyaret etme fırsatımız oldu. Yavaş yavaş böyle belli vesilelerle köylerimize gitmeye çalışıyoruz. Genel itibariyle güzel bir uyum var. Hem vatandaşta, hem bürokraside, hem siyasette güzel bir uyum var. Huzurlu bir ilçeyiz. Asayiş olarak da gerek jandarma sorumluluk sahasında gerekse de Emniyette öyle çok ciddi bir problemlerimiz yok. En son jandarmanın yaptığı bir uyuşturucu operasyonu vardı. Besni´de uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Bununla bitmiş değil, inşallah devamı da gelecek. Çünkü biz gençlerimizi bunlardan korumak istiyoruz, aileleri bu illetten korumak istiyoruz. Bu bağlamda hem emniyetimiz hem jandarmamız çalışmalarına devam edecek. Benim kanaatim güzel bir mesaj verdi herkese.

Bunun dışında hırsızlık konusunda da merkezde yoğunluğa, nüfusa göre iyi bir durumdayız ama kırsalda özellikle bir yoğunluk oldu. Şimdi son iki haftadır jandarma orayı da biraz daha baskıladı. Genel itibariyle huzurlu bir ortam var, dışarıdan geleni seven, misafirperver, hoşgörülü bir vatandaş var. Mesela denetimlere çıkıyoruz. Yediden yetmişe herkes güler yüzle karşılıyor. O beni çok memnun ediyor. İnşallah bu uyum içerisinde biz de Besni´ye hizmet etmeye çalışacağız? dedi.

Kaymakam Demir, ayrıca İzmir´de meydana gelen depremde etkilenen vatandaşlar içinde başlatılan kampanyayla toplanan yardım kolilerini en kısa zamanda bölgeye ulaştıracaklarını ifade etti.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER