Kaymakam Demirkale; 'Çok ciddi sorunlarımızı geride bıraktık'

GÜNDEM 6.02.2013 10:01:32 0
Kaymakam Demirkale;

 

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan Kaymakam Gürkan Demirkale’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kaymakamlıkta gerçekleşen toplantı sonunda yapılan açıklamada, OSB’nin altyapı sorunu, Üniversite Master planı, Afet konutlarının tahsisi gibi konularda önemli ilerlemeler sağlandığı ve önümüzdeki günlerde Besni’nin her yerinden inşaatların yükseleceği vurgusu yapıldı.

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, “Sayın vekilimiz Mehmet Erdoğan bizi hiçbir konuda yalnız bırakmadığı gibi nezaket ziyaretlerini de yapıyor. Bugünde bir nezaket ziyaretinde bulundular. Ben kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Besni’nin her türlü sorununda büyük küçük demeden her türlü durumda bizim yanımızda ve bize destek oluyor. Vekilimizin de güzel katkıları oluyor Besnimize ve bu konuda biz Besni olarak devletimize çok teşekkür ediyoruz. Ben başarılı çalışmaların devam edeceğini umut ediyorum.”

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymakam Demirkale, “400 yataklı öğrenci yurdumuzun projesi tamamlandı ve şu anda inşaat aşamasındadır. Yeni ilçe Jandarma Komutanlığı binamızın inşaatı başladı. Aynı bölgede, bölge trafik istasyonumuz son aşamaya geldi. Emniyet olarak oraya bölge trafik istasyonu inşa edilecek. Afet konutlarının yer tahsisi ile ilgili işlemler tamamlanmak üzere ve inşallah bu sene inşaatına başlanacak. Üniversite ile ilgili arsamızı teslim ettik. Artık şu anda üniversitemiz master planını hazırlayacak ve bundan sonra inşaatına en kısa sürede başlayacak. Çok ciddi sorunlarımızı geride bıraktık. Bundan sonra inşallah inşaat dönemi başlayacak.” dedi.

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’da Perşembe günü Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü ile görüştüğünü belirterek, 400 kişilik yurdun ihale sürecinin devam ettiğini söyledi. “Birde Kaymakamımızla geçen yıldan bu yana çalıştığımız ve sosyal konut dediğimiz bir çalışma var. Dar gelirli ailelerle ilgili talep toplanmıştı. Besni’den de 750 talep toplandı. Besni’nin de 750 konutu şu anda değerlendirme aşamasındadır. Besni noktasında imar planı dışında kalan bir hazine arazisi var. Buranın teklifi yapıldı, TOKİ’ye evrakları gönderildi.” dedi.

Mehmet Erdoğan, OSB’nin altyapı çalışmalarının bittiğini ve alt yapı ihalesini beklediklerini söyledi. İbrahim Erdemoğlu’nun geçtiğimiz hafta gazetemizdeki Fabrika yatırımı ile ilgili beyanına ise Besni’nin geleceğini şekillendirecek çok önemli projelerin en başında gelenlerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Bizde bu çalışmaların, bu sanayi yatırımlarının alt yapısını yapmakla ve onlara yardımcı olmakla mükellefiz. Önümüzdeki günlerde altyapı ihalesine çıkacağız.” şeklinde konuştu.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor