Kaymakam Gencer; ?Sosyal yardımlarda Besnililer çok duyarlı"

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer Başkanlığında koordinasyon toplantısı yapılarak kurumların 2017 ve 2018 yıllarındaki faaliyetleri değerlendirildi. Gencer, Besnililerin sosyal yardımlar konusunda çok duyarlı olduğunu belirterek ?Besnili işadamlarımızın bu kon

GÜNDEM 9.03.2018 09:24:17 0
Kaymakam Gencer; ?Sosyal yardımlarda Besnililer çok duyarlı

İlçe Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ilçe merkezindeki kurumların hali hazırda devam eden faaliyetleri masaya yatırıldı. Daire müdürlerinin kendi alanlarında yaptığı çalışmaları anlattığı toplantıda Kaymakam Gencer özellikle Eğitim alanında yapılan yatırımlar ile Besnili hayırseverlerin yaptığı yardımların önemine değindi.

?Bu ilgi ve alakayı başka

hiçbir ilçede görmedim?

Besnililerin sosyal sorumluluk projelerinde çok duyarlı olduklarını, Besni´ye muazzam yardımlar yaptıklarını söyleyen Kaymakam Gencer; ?Sosyal Yardımlaşma anlamında Besnili işadamlarımızın ilgi ve alakasını başka hiçbir ilçede görmedim bunu ifade etmek isterim. Hakikaten hayırlarını gerek kaymakamlığımız aracılığıyla gerek okullarımız aracılığıyla yoğun bir şekilde yapma çabası içerisindeler. Bu kış mevsiminde binlerce ayakkabı, kıyafet, gıda paketleri dağıtıldı. Gerçekten bunlar muazzam yardımlar. Besnililer bu anlamda çok duyarlı. Hayırseverlerimiz gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza elinden geldiği kadar bakıyor. Onlara da buradan teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi 2018-2019

Eğitim öğretim yılına başlıyor

Toplantıda Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Hüseyin Alkış Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Kaymakam Ahmet Gencer; ?Fakülte binamızda inşaat anlamında istenilen düzeye geldi. 2018-2019 Eğitim öğretim yılında da İşletme ve Tekstil Mühendisliği bölümünde 50´şer öğrenci alınarak faaliyete başlamış olacak. Bu bir başlangıç, inşallah istenilen ivmeyi kazandırırsak yeni bölümlerle birlikte daha güzel bir fakülteye kavuşacağız? dedi.

2017´de muazzam bir

Eğitim atağı oldu

Toplantıda 2017 yılında yatırım programına alınan ve yapımına başlanan okullarla ilgili bilgiler veren Kaymakam Gencer; ?2017 yılında gerçekten eğitim muazzam bir eğitim atağı oldu. Besni´deki toplam derslik sayısının yüzde yirmisi kadar 2017 yılında derslik yapılıyor. Bu muazzam bir rakam. Sanırım 140 derslik oluyor. Daha bunun içerisinde 2018 yatırımları yok.

2017 yılında 12 okul, 2018´de de 5 okul yapılıyor. İki yıl içerisinde 17 okul yatırım programına girmiş oluyor? ifadelerini kullandı.

Okuma yazma kurslarına

671 vatandaş kaydedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğinin Besni´de devam ettiğini de aktaran İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer; ?Daha önce okuma yazma kurslarıyla ilgili toplantı yaparak görevlendirmeleri yapmıştık. Sonraki süreçte 671 vatandaşımızı kurslara kaydetmeyi başarmışız. Şuanda bu vatandaşlarımız aktif olarak kurslarımıza başladı.

Köylerde kurduğumuz bir komite vardı, onlarda güzel bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ulaştığımız kişi sayısı 972 ve bunlardan 671 tanesi kurslara başladı. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Toplantı diğer kurum müdürlerinin faaliyetlerini aktarmalarının ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor