Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kaymakam Gencer´den Gazetemize 10 Ocak Ziyareti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Yüksel gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette projelere değinen Gencer, özellikle Besni için önemli olan Sugözü Projesini

GÜNDEM 10.01.2018 12:39:32 0
Kaymakam Gencer´den Gazetemize 10 Ocak Ziyareti

Gazetecilik zor meslek

İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Yüksel ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

Ziyarette gazetemiz Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Şekip Önder ile bir süre sohbet eden Gencer, gazeteciliğin çok zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Kaymakam Gencer; ?Gazetecilik zor bir meslek, ama önemli olan birilerinin tabancası, kalemi olmamak, hakkaniyetli, adaletli bir şekilde kamuoyunun, insanların bilgi alma hakkını güzel bir şekilde yerine getirebilmek çok önemlidir.

Doğruyu bilgiyi zamanında kamuoyuna ulaştırmak, insanların aydınlatmak, bilgilendirmek çok çok önemlidir. Artık devlet idarecileri, çok üst düzey idareciler bile bazı şeyleri televizyondan takip ediyor. Yani bilgi artık o kadar hızlı bir şekilde bize iletiliyor ki önemli olan doğru ve tarafsız bir şekilde bu haberciliği yapabilmektir? dedi.

Öğrenciler tarihi ve kültürel yerleri gezecek

İlçe genelinde şehit ve gazi çocukları başta olmak üzere öksüz ve yetim 80 öğrencinin ?Okumaya Hangisinden Başlasam? Projesi kapsamında tarihi ve kültürel yerleri gezeceğini söyleyen Gencer şöyle devam etti; ?proje kapsamında her şey dahil 80 çocuğumuz uçaklarla giderek tarihi ve kültürel yerleri gezecek. 5 yıldızlı otellerde kalacaklar? diye konuştu.

Sugözü ihale aşamasında

Besni için önemli projelerden olan Sugözü projesinin ihaleye çıkacağını ifade eden Gencer; ?projeyle ilgili çalışma tamamlandı, ihaleye çıkacak. Bu aşamaya gelmek için bir yıldır uğraşıyoruz.

Oraya giden misafirlerin asgari ihtiyaçları doğrultusunda oturacakları masalar, gıdalarını yıkayacakları çeşme, tuvaletler, mescit, kafeterya gibi genel hatlarıyla gelen insanların mağdur olmayacağı ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları bir hale getireceğiz.

Oranın doğasını da bozmamak lazım. Orayı bir park haline dönüştürsek, beton döksek, suyu kanal içine alsak hiçbir esprisi kalmaz. Zeminle hiç oynamıyoruz. İnsanlar toprağa değsinler. Projeyle birlikte oyun parkı kuruyoruz. Geceleri de gelinebilmesi için aydınlatmalar olacak. İhalesini verdikten sonra hep birlikte takip edeceğiz bu projeyi? ifadelerini kullandı.

Alana otopark yapmaya çalışıyoruz  

Gencer şöyle devam etti; ?alana bir de otopark yapmaya çalışıyoruz. Artık alanın içine araç almayı istemiyoruz. Sugözü´nde ağaçların arasında o arabalar girdiği zaman insanların oturacak yeri kalmıyor. Belli bir yerden sonra araba almayalım, orada otopark yapacağımız bir alan var, araçları oraya alalım insanlar daha rahat etsinler diyoruz. Araçlar olmadığı zaman kapasiteyi ikiye çıkarırız. Bin kişi geliyorsa 2 bin kişilik kapasite olmuş olur.

Yine alana 6 adet çeşme, engelli tuvaleti de dahil 6 adet tuvalet, banklar koyacağız. Suyun üzerine iskele yapıyoruz. Tepelere seyir terasları yapıyoruz, insanlar çıkıp oturduğunda o kanyonu izleyebilsinler. Genel hatlarıyla böyle bir çalışma olacak. Burası mezbelelik bir alan görünümündeydi, kıymeti bilinmiyordu. Şimdi orayı bir nebze olsun yaşanılabilir bir alana çevirmek istiyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER