Kaymakam Demir yapımı devam eden okulları inceledi

Besni Kaymakamı Nazlı Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ilçede inşaatı devam eden okullarda incelemede bulundu.

GÜNDEM 21.07.2022 16:52:00 0
Kaymakam Demir yapımı devam eden okulları inceledi

Yapılan incelemelere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Çelik, İlçe Şube Müdürü Fikret Ürey, inşaat firma yetkilileri, Hayırsever İş Adamı Mustafa Baba ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba da katıldı. incelemelerde yeni okullar, eski binaların eğitime elverişsiz olması sebebiyle yatırım programına alınarak yapılan ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan okullar incelendi. Bu kapsamda Besni İlkokulu, Özel İdare Ortaokulu, Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi, Vakkas Kumral İlkokulu, Aysel Erdemoğlu Anadolu Lisesi, Abidin Baba Mesleki Eğitim Merkezi ve 6 derslikli Anaokulu okul binaları  ve inşaatları ziyaret eden heyet yetkililerde bilgi aldı.
Yapılan ziyarette inşaat halindeki binaların durumu incelenerek planlanan teslim tarihlerine yetiştirilmesi konusunda yüklenici firmaların temsilcileriyle görüşüldü. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir; “İlçemizin, özellikle kırsaldan sürekli göç alması ve eski binalarımızın yenilenme ihtiyacı üzerine, yeni bina ihtiyacımız oluşuyor. Bunun için de gerek devletimiz gerekse hayırsever hemşerilerimiz sayesinde, neredeyse bütün müstakil okullarımızı yeniledik. İnşallah bu yatırımlar devam edecek. Öğrencilerimizin daha temiz, daha ferah ve modern dersliklerde eğitim görmeleri için çaba göstereceğiz. İlçemiz için sorumluluk alınması gerektiğinde, hiç tereddüt etmeden, elini taşın altına koyan insanlarımız var. Bunun için de devletimizin yatırımlarının yanı sıra hayırsever insanlarımıza da teşekkür ediyorum. Eğitime yaptıkları yatırım hiçbir zaman boşa gitmeyecektir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; “Sayın Kaymakamımızın da bahsettiği üzere ilçemizin öğrenci potansiyeli sürekli artıyor. Bu da doğal olarak yeni okul, yeni bina demek oluyor. Şu an inşaatları devam eden okullarımız ihtiyacımızı elbette tam anlamıyla karşılamayacaktır. Ancak bu konuda iyi bir noktaya geldiğimizi de belirtmek isterim. Özellikle son yıllarda müstakil okullarımızda yenilenmeyen okul neredeyse kalmadı. İnşallah, ihtiyaç hasıl olan yerlere yeni okullarımızı da yapıp birleştirilmiş sınıflı okullarımızı da yenileme çalışmalarına başlayacağız. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde eğitim binalarımızı yenileme ve eğitim ortamlarını daha kaliteli hale getirmeye gayret edeceğiz. Bu gayrete ortak olan hayırsever insanlarımıza da özellikle teşekkür ederek, yeni okullarımızın ve yeni binalarımızın tüm öğrencilerimize ve Besni halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor