Kaymakam Gencer; ?2017 Eğitimde Yatırım Yılı olacak?

Besni eğitiminin altyapı sorunlarını çözmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyleyen İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, bu yıl içerisinde ilçe genelinde yapılacak 9 okul ve bir yurt binasıyla 2017 yılının Besni için Eğitimde yatırım yılı olacağını ifade ett

GÜNDEM 2.06.2017 11:15:37 0
Kaymakam Gencer; ?2017 Eğitimde Yatırım Yılı olacak?

Besni eğitiminin altyapı sorunlarını çözmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyleyen İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, bu yıl içerisinde ilçe genelinde yapılacak 9 okul ve bir yurt binasıyla 2017 yılının Besni için Eğitimde yatırım yılı olacağını ifade etti. 

?9 Okul ve 1 Yurt yapılacak? 

Eğitimdeki yatırımları düzenlediği toplantıda kamuoyuyla paylaşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, geçen yıl Besni´de hiç okul yapılmadığını bu yıl ise 9 okul ve 1 yurt binasıyla ciddi bir atılım yaptıklarını belirtti. Yatırımları paylaşan Gencer şunları kaydetti; ?Geçen yıl Besni´ye hiç okul yapılmadı. Bu yıl ise açıkladığımız yeni fen lisesi ile birlikte 9 tane okul yapılıyor. Bir yandan yurt projemizde devam ediyor. 200 kişilik bir öğrenci yurdunun da adını koymak üzereyiz. Yani 2017 yılı eğitimde Besni için bir sıçrama ve yatırım yılı oluyor. Biz geleli yaklaşık 6 ay oldu. Hem valimiz hem milletvekillerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçe teşkilatımızla birlikte uyum içerisinde bu yatırımların Besni´ye kazandırılması konusunda herkesin çok ciddi emeği var? dedi.

 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu 

2. Etap TOKİ Konutları arkasında 16 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu için çalışmaların başladığını belirten Gencer; ?16 derslikli İmam Hatip Ortaokulunun şantiye alanını inceledik, kırıcılar çalışıyor. Hâlihazırda inşaatı başlamış durumda. Önümüzde ki yılın ikinci dönemine inşallah yetişecek. Hakikaten Besni açısından kanayan bir yara konumundaydı. Çok eski bir okulda zor şartlarda eğitim gören öğrencilerimiz güzel bir binaya kavuşmuş olacak? diye konuştu. 

24 derslikli ilkokul binası 

Aynı yerde bir de 24 derslikli ilkokul binası yapmaya başladıklarını söyleyen Gencer şöyle devam etti; ?Diğer bir yatırım ise 24 derslikli ilkokul binası. Yenikent´te ikili eğitim yapan okulumuz var. 24 derslikli okul da ihale aşamasında çıktı çıkacak. Bu yıl inşaatına başlanacak, ödeneği ayrıldı, yatırım programına alındı. Buda yine İmam Hatip Ortaokulunun altına yapılıyor, yani orası güzel bir eğitim kampüsü olacak?  

Toplam 100 derslik olacak 

Yapılacak okullardaki derslik sayısının 100´ü bulacağını söyleyen Kaymakam Gencer; ?Kesmetepe Ortaokulu 8 derslik, Çakırhüyük Ortaokulu 8 derslik, Karagüveç İlkokulu 4 derslik, Atmalı köyü 8 derslik, Uzunkuyu Köyü 8 derslik, Aşağı Söğütlü Köyü 8 derslik okullar yapılacak. Yani toplamda 2017 yılında 100 derslik ediyor. Bu tahmin ediyorum Besni´nin bir yılda gördüğü en yüksek rakamdır diyebiliriz? dedi. 

İmam Hatipler Birleştirilecek 

Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Gencer ilçemizin hayırsever işadamı li Erdemoğlu´nun yeni bir fen lisesi binası yapacağını açıklamasının ardından boşalan Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesinde ise ilçedeki İmam Hatip Liselerini birleştireceklerini bildirdi. 

?Ben değil, Biziz dedik? 

Yapılan hizmetleri bütün teşkilatlarla başardıklarını ifade eden Gencer şöyle devam etti; ?Burada hiç kimsenin ön plana çıkmasına gerek yok. Bunları hep beraber başardık ve başarıyoruz.  Birlikte hareket ettiğimiz sürece de daha güzel işlere imza atacağız.  Geldiğimizden beri hep ben değil biziz dedik. 

?2017 yılı atılım ve yatırım yılı olacak? 

2017 yılının Besni´de her konuda atılım ve yatırım yılı olacağını aktaran Gencer; ?Geldiğimizden beri hep söylemiştik, eğitimde altyapı konusunda ciddi sıkıntılarımız var diye. İnşallah bu hızla gidilirse 2-3 yıl içerisinde bu sorunları kaldırmış olacağız. Besni hak ettiği hizmeti alıyor, inşallah bundan sonra da almaya devam edecek. 2017 yılı her konuda muazzam bir atılım ve yatırım yılı olacak. Bunlar düşünce değil, bunlar programlanmış, ihalesi yapılmış veya yapılıyor olan işler. Düşüncelerimizi hep netleştirdikten sonra açıkladık. Yoksa hayalle falan işimiz yok? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor