KAYMAKAMLIKTAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Muharrem ayı dolayısıyla Besni Kaymakamlığı tarafından 2 bin kişiye aşure ikramı yapıldı. Aşure etkinliğinde konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir; ?Aşure aslında tam da bizi simgeliyor. İstiyoruz ki bizde böyle bir aşure gibi uyum içinde, birlik ve beraber

GÜNDEM 18.08.2021 17:33:08 0
KAYMAKAMLIKTAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Hükümet konağı önünde düzenlenen aşure etkinliği öncesinde Alevi Dedesi Cuma Bektaş ve Besni Müftüsü Mehmet Ünsal tarafından dualar edildi.

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; ?Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Bir yandan yangın afeti, bir yandan sel, bir yandan terörle mücadele devam ediyor. Rabbim inşallah bugünün hürmetine ülkemizi huzura ve refaha eriştirsin, bu musibetleri başımızdan defetsin istiyoruz.

Malum koronavirüs illetiyle mücadele ediyoruz yaklaşık iki yıldır, bizimle beraber tüm dünya mücadele ediyor. Bu mücadelede de inşallah hep beraberiz. Herkesin üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapacağını düşünüyorum. Aşı olmayanların da bir an önce aşılarını olmalarını istiyorum. Okullarımız açılacak, çocuklarımız bir buçuk yıldır eğitim-öğretimden uzak kaldı ve biz bu kayıp yılları telafi edemeyeceğiz. Lütfen hepinizden ricam bir an önce aşılarını olmayanların aşı olması, bu mücadeleye destek vermesidir. Okullar açılmadan herkes üstüne düşeni yapsın.

Aşure, içerisinde bin bir rengin, tadın olduğu bir yemek, bir ikram. Bu tamda Türkiye Cumhuriyetini ifade ediyor. Bu topraklarda bin yıldır pek çok ırk, medeniyet, inanç, renk bir arada birlikte yaşıyoruz. Kültürümüz, örfümüz, adetimiz dünyanın en zengin kültürü, örfü ve adeti. Aşure aslında tam da bizi simgeliyor. İstiyoruz ki bizde böyle bir aşure gibi uyum içinde, birlik ve beraberlik içinde ilelebet payidar kalalım. Maalesef düşmanımız çok, hainimiz de çok. Allah onlara fırsat vermesin. Bizler bir ve beraber olduğumuz müddetçe, devletimize sadakatle bağlı olduğumuz müddetçe, üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yaptığımız müddetçe Allah´ın izniyle onların hiç birine fırsat düşmeyecektir. Sizlerden üstünüze düşen görevi en şekilde yapmasını istiyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bu topraklara hep birlikte sahip çıkacağız. Aşure günüyle de bunu hep birlikte taçlandırmış olacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

Yapılan konuşma ve duaların ardından iki bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor