KILIÇDAROĞLU BESNİ’DE HALKLA BAYRAMLAŞTI

.

SİYASET 21.04.2023 15:57:00 0
KILIÇDAROĞLU BESNİ’DE HALKLA BAYRAMLAŞTI

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bayram ziyaretleri kapsamında Besni’ye gelerek vatandaşlara seslendi.  İktidara geldiklerinde Besni’nin birçok sorununu çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu; “Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, vicdanınızın sesini dinleyin. Allah aşkına kul hakkı yiyenlere bir daha oy vermeyin, size hesap verene oy verin” dedi.

“BESNİ’NİN BELEDİYESİNİ BİZE VERİN BÜTÜN ÇİFTÇİLERE ELEKTRİĞİ BEDAVA VERECEĞİZ”

Atatürk Caddesi üzerinde vatandaşlarla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonrasında halka seslendi. 

Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığında Besni’nin sulama sorunu ve daha birçok sorununu çözeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu; “Baraj yapıldı sulama kanalları yok onun farkındayım. Şanlıurfa’ya gittim, orada çiftçiler şikayet ediyorlardı. Kuyudan su çekiyorlar dünyanın elektrik faturasını ödeyemiyorlar elektrikleri kesiliyor üretemiyorlar. Onlara şunu söyledim, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz dedim. Aynı şeyi Besni için de söylüyorum. Besni’nin belediye başkanlığını bize vereceksiniz, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz. 

Bakınız bana dediler ki vay efendim çiftçiye elektriği nasıl bedava verirsin. Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için petrole, kömüre ihtiyaç yok, Allah’ın güneşi var oda bedava güneşe dolar mı ödüyoruz, güneşten bize fatura mı kesiliyor hepsi bedava hepsi. Yapacağım göreceksiniz, güneş enerjisini yapacağız ve ondan sonra bütün çiftçilerimize elektriği bedava vereceğiz” dedi.

“BUNLAR BEŞLİ ÇETEYE ÇALIŞIR, BAY KEMAL HALKA ÇALIŞIR”

Vatandaşın sandığa gittiğinde elini vicdanına koyarak oy vermesini istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu; “Bağlantı yollarınızın yapılmadığını da gayet iyi biliyorum. Vallahi yapamaz bunlar. Bunlar beşli çeteye çalışır Bay Kemal halka çalışır. Sizden benim istediğim tek şey var. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, vicdanınızın sesini dinleyin. Allah aşkına kul hakkı yiyenlere bir daha oy vermeyin, size hesap verene oy verin. Çoluk çocuğunuzun perişan halini ben biliyorum. Torpili olan giriyor, olmayan girmiyor. O torpili de bitireceğim. Gençlere sözüm var. Kimsenin hakkını hukukunu birisine yedirmeyeceğim. Öğretmene yüz bin atama sözüm var. Allah nasip ederse iktidar olduğumuzda yüz bin öğretmen atamasını yapacağız ve köylerdeki bütün okulları yeniden açacağız. 

Onlar kendilerine çalıştılar, beşli çeteye çalıştılar. Beşli çeteler devreye giriyor, beşli çeteler dünyanın iftirasını atıyor Bay Kemal Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasın diye. Ben milletime güveniyorum, sizin iradenizle oturacağız ve kimseye minnet etmeyeceksiniz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Herkesin huzur içinde yaşamasını isterim” diye konuştu.

“BENİM SARAYLARDA OTURMAK GİBİ BİR MERAKIM YOK”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “Bakın her şeyi dışarıdan getiriyorlar. Buğday, et, canlı hayvan, yulaf, nohut hepsi dışarıdan. Yahu bizim bereketli topraklarımız var niye biz üretmiyoruz. Çünkü çiftçiyi toprağa küstürdüler. Çiftçi ile toprağı barıştıracağım. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak herkesin karnı doyacak. Hiç endişe etmeyin, devletin yeri adalettir ben bunu çok iyi biliyorum. Adaletsiz bir dünya olmaz. Yüce yaradan dünyanı adalet üzerine inşa etmiştir. Bizim inancımızda en büyük günah kul hakkı yemektir. Çünkü kul hakkı yemek adaletin olmadığı bir dünya inşa etmek demektir. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Biz herkesin mutfağında huzurun ve bereketin olmasını isteriz. Dolayısıyla kul hakkı yiyenin yanında durmayacağız, oy vermeyeceğiz, kul hakkı yemeyeni de başımızın üstünde taşıyacağız. 

Bu kardeşinize güvenmenizi isterim. Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım yok. Vatandaş sarayda oturacak, vatandaş huzur içinde olacak, vatandaş evini saray gibi yapacak”  

“DEPREM KONUTLARI BEDAVA VERİLECEK BİR KURUŞ DA ALINMAYACAK”

İktidara geldiklerinde evleri yıkılan depremzedelere konutları ücretsiz olarak teslim edeceklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu; “Bakın deprem oldu, konutlar yıkıldı, esnafımızın dükkanı yıkıldı. Şimdi diyorlar ki yapacağız iki yıl ödemesiz, yirmi yıl parayı geri alacağız. Bay Kemal’in sözü var, o evlerin tamamı yapılacak, anahtarları teslim edilecek, bir kuruş da alınmayacak. Bana parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sen beşli çetelere parayı verdin, o paraların tamamını 418 milyar doları söke söke alacağım ve bu ülkeye getireceğim hiç endişelenmeyin. Tekrar hepinize en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum bayramınız mübarek olsun diyorum. Kurban Bayramında göreceksiniz emekli kardeşlerim, bankaya gittiğiniz 15 bin lirayı hesabınızda göreceksiniz. Ananızın ak sütü gibi alacaksınız. Onlar beşli çetelere biz size vereceğiz. Hepiniz sağ olsun, var olun” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından parti otobüsünden inerek vatandaşlar bayramlaştı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı bayramlaşma esnasında vatandaşlar Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çekindi. Kılıçdaroğlu daha sonra ilçeden ayrıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor