Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kılınç; ?Sahipsiz İlin Sahipsiz İlçesine Tren Çok Görüldü?

Geçtiğimiz hafta Gölbaşı-Adıyaman-Kahta tren yolu hattının Ankara´da masaya yatırılmasının ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, tren hattının Besni´den de geçmesi gerektiğini kaydederek, Besni´nin her zam

GÜNDEM 29.03.2018 12:40:00 1
Kılınç; ?Sahipsiz İlin Sahipsiz İlçesine Tren Çok Görüldü?

Besni hep geriye gitti

Besni´nin geçmişte siyaset, eğitim, ticaret, üretim ve tarıma yön veren bir ilçe olduğunu belirten Kılınç, 15 yıllık Ak Parti iktidarında Besni´nin hep geriye gittiğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Kılınç konuyla ilgili şunları kaydetti; ?Geçmişte siyasetten tutun eğitime, eğitimden tutun ticarete, ticaretten tutun üretime, üretimden tutun tarıma yön veren ilçemiz ne yazık ki son 15 yıllık iktidar da hep geriye gitmiştir. Bunun en bariz örneklerinden biri de hızlı tren projesine Besni´nin dahil edilmemesi. 
2017 Yılı Şubat ayında etüt projesi ihalesi yapılan ve Ekim 2017 tarihinde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılan Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı projesinde Besni ilçemiz yok sayılmıştır. Bu projede Besni İlçemizin olmayışı AKP İktidarının, AKP Adıyaman Milletvekillerinin ve AKP İl, İlçe teşkilatlarının Besni´yi hiçe saymaları ve Besni halkını yok saymalarından başka bir şey değildir.

Besni´nin lehine hiçbir

Adım atılmamıştır

Bu düşünceyle hareket edenler Etüt projesi hazırlanırken Adıyaman İlimizin ikinci büyük ilçesi olan Besni´yi (Gölbaşı Adıyaman Kahta) hızlı tren güzergahına dahil etmeyerek niyetlerini, düşüncelerini açıkça ortaya koymuşlardır. Besnililer onlar için amaçlarına ulaşmak için kullanılacak basamaktan öte bir şey değildir. Öyle değilse bunu ispatlamaya davet ediyoruz.
Uzun zamandır, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı projesi konusunu yakından takip ediyoruz. Ancak Besni lehine ne Besni İlçe AKP teşkilatı, ne de AKP İl ve İlçe teşkilatı nede Milletin temsilcileri olan Adıyaman AKP Milletvekilleri bir adım atmışlardır.

Besni hızlı tren projesine dahil edilmelidir

Biz Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatı olarak demekteyiz ki; uzun vadede Besni´nin sosyo-ekonomik gelişmesine olumlu katkı sağlayacak, Besni´nin ülkemizin diğer şehirleri ile entegrasyonu sağlayacak, ulaşım konusunda sapada kalmış ilçemiz Gölbaşı Adıyaman Kahta hızlı tren projesine dahil edilmelidir. Bize bahaneler üretmeyin, bahanelerle gelmeyin. Maddi ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı Besni Halkını cezalandırmayın. Besni´nin gelişmesine ve kalkınmasına mani olmayınız.
Devletin asli görevi vatandaşlarına ayrım yapmaksızın hizmet götürmektir. Bu hizmeti kendi memleketine layık görenlere Besni´ye layık görmeyenleri adaletli olmaya çağırıyoruz.
Besni halkının varlığını hiçe sayan bu anlayışı kabul etmiyoruz.
Besni sahipsiz değildir. Bizler halkımızın sesi olmaya ve haklarını korumaya devam edeceğiz.
Unutmayalım ki, başka Besni Yok. Buradan Besni´de ki Tüm STK´lara, Siyasi Partilere, Derneklere ve BESNİ sevdalılarına açık çağrıda bulunuyorum gelin hep birlikte tek yumruk tek ses olalım ve Besni´mize treni getirelim? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER