Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kılınç; ?Tehditlere Asla Boyun Eğmeyiz?

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, geçtiğimiz günlerde hakkındaki iddialara cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılınç; ?Ülkemizin menfaatleri için gerekirse darağacına seve seve gideriz ama asla

GÜNDEM 27.09.2017 09:57:33 0
Kılınç; ?Tehditlere Asla Boyun Eğmeyiz?

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, geçtiğimiz günlerde hakkındaki iddialara cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılınç; ?Ülkemizin menfaatleri için gerekirse darağacına seve seve gideriz ama asla sizlerin tehditlerine boyun eğmeyiz? dedi.

?Milli Eğitim Müdürü Kurum içinde ava çıktı!?

Son zamanlarda eleştirilerin odağı haline gelen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hakkındaki iddialara cevap verdi. İddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyleyen Besni Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar´a Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç´tan cevap geldi.

Milli Eğitim Müdürlüğü hakkındaki iddialarda velileri, öğrencileri ve öğretmenleri dinlediklerini ifade eden Hakan Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazarın kurum içerisinde ava çıktığını bunun da sorunların gerçek ispatı olduğunu söyledi.

Kılınç konuyla ilgili şunları kaydetti; ?Bizler bu sorunları araştırırken, tabi ki velilerimizi, öğrencilerimizi ve hatta öğretmenlerimizi dinledik. Sizler bu sorunlara çözüm bulmanız gerekirken kurum içinde ava çıkmanız bu sorunların gerçekliğinin ispatıdır.

Gerek hayırseverleri gerekse eğitime verdiği önem ile öteden beri adından söz ettiren İlçemizde, 19.sunu kutlamaya hazırlandığımız eğitim bayramının arifesinde eğitimin sorunlarını konuşmayacak mıyız?

?Tekrar tekrar sormaya devam edeceğiz?

Bizlere ulaşan taşıma sorununu gündeme getirmeyecek miyiz? İlçe merkezinde kapatılan anasınıfına sahip çıkmayacak mıyız? Boş hazine arsalarının yerine yapılacak eğitim kurumlarını sormayacak mıyız? İlimiz genelinde, ilçemizin arttığı iddia edilen, eğitim başarısını ve istatistiğini merak etmeyecek miyiz? Bunları sormak ne zamandır müfterilik oldu? Bunları sorgulamak ne zamandır talihsizlik ve akıl tutulması oldu?

Gerçek talihsizlik ve akıl tutulması, sorularımızı mesnetsiz iddia ve iftira olarak lanse etmek hatta bunun ötesine geçerek bizi adli mercilere başvurmakla tehdit etmektir. Devletin bir memuru olarak, Besni İlçe Milli Eğitimi yönetmek, sorunlarına çözüm bulmak ve halkımızı aydınlatmak olan görevinizi size hatırlatarak tekrar tekrar sormaya devam edeceğiz.

36 km dışında kalan öğrencilerimizin

Taşınmasıyla ilgili tekrar soruyoruz;

Cevabi yazınızda bahsettiğiniz yönetmeliğin ilgili maddesi yeni bir madde midir? Bunu uygulamak bu yıl mı ilçe milli eğitim komisyonunun aklına gelmiştir? Ülke kaynaklarını ekonomik kullanmayı bugün mü hatırladınız?

Besni İlçe merkezine en uzak köy kaç km ki 36 km sınırı getirmeyi uygun gördünüz?

Uzak mesafelerde yolculuk yaptığı için ruhsal yönden etkilendiğini ifade ettiğiniz öğrencilerin, hayatlarında ilk defa anne, baba ve kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalacak olmalarının psikolojilerini nasıl etkileyeceğini bir rehber öğretmeninizle istişare ettiniz mi?

?İlçemizin eğitimde başarısı ve kontenjan

Yetersizliği ile ilgili tekrar soruyoruz?

?Öğrencilerimizin yüksek puanla istedikleri okullara gidememesi okul kontenjanlarının yetersizliği değil İlçemizin artan başarısından kaynaklanmaktadır.? diye iddia ediyorsunuz. Son 4 yıl içerisinde ilçe merkezindeki tüm liselerin kontenjan bilgilerini açıklayabilir misiniz?

2014 TEOG sınavında 340 puan olan ilçemiz ortalamasını 471,5 puana yükselttiğinizi iddia ediyorsunuz? Son 4 yıl içinde İlçemiz, Adıyaman ve ilçeleri içerisinde TEOG´da nasıl bir istatistiğe sahiptir? Yıllara göre ilçemiz ilimizde kaçıncı sıradadır?

Ya Üniversite sınavlarındaki üstün başarınız? Son 4 yıl içinde İlçemiz Adıyaman ve ilçeleri içerisinde YGS ve LYS´de nasıl bir istatistiğe sahiptir? Yıllara göre ilçemiz ilimizde kaçıncı sıradadır?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e

Karşı tutumunuza dair tekrar soruyoruz;

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yaptığınız konuşmanızdan hemen sonra basın tarafından sizden çoğaltılmak amacıyla alınan yazılı metni paylaşabilecek misiniz?

?İlçemizde bir kurumumuz tarafından bizden alınan ve iade edilmeyen büyük boy Atatürk posterini bulunamayınca arkadaşlarımız bu şekilde buldukları posteri asmışlardır? ifadeniz yönetim acziyeti değil midir?

Atatürk´ün Posterini bulmak bu kadar mı zordur? Biz bu konuyu gündeme taşımasak acaba ayıbınızın farkına varacak mıydınız?

Ulu Önder, bir vecizesinde ?Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir?  diyor. Umudumuz ve beklentimiz Atatürk´ü doğru anlayabilmenizdir. Sizden bunun dışında bir beklentimiz yoktur.

Yıkılan okul binaları yerine planladığınız ve

Hayırseverlerle yaptığınız çalışmalar için tekrar soruyoruz;

?Çürük raporu olan tehlikeli bir binada eğitim görmeye devam ettirilsin? dediğimiz dair ifadenize istinaden; bizler elbette ki yavrularımızın çağın gerektirdiği koşullarda modern ve güvenli eğitim ortamlarında öğrenim görmesini isteriz. Aksi iddianız iftiradan öteye gitmeyecektir.

İlçemizde şu anda devam eden ya da programa alınan eğitim yatırımların da emeği geçenleri her platformda dile getirip tebrik ediyoruz. Ancak İlçemiz için yeterli bulmadığımızı ifade ediyoruz.

Ve tekrar soruyoruz;

Cumhuriyet İlkokulu yıkıldıktan sonra Pınarbaşı Mahallesindeki İlkokul öğrencilerinin zor şartlarda Safyün Hatice Gölbaşı İlkokuluna tırmanmalarını önlemek için bir planlamanız oldu mu? Yıllar önce yıkılan okulun arsası neden Müdürlüğünüzce değerlendirilemedi? Bu arsa için Besnili Hayırseverlerimize hangi teklifleri götürdünüz?

Çürük olduğu için yıkılan ve yıkımının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen RAM binası ile ilgili projeniz nedir? Bu arsa için Besnili Hayırseverlerimize hangi teklifleri götürdünüz?

Çürük olduğu için yıkılan Namık Kemal İlkokulu eski binasının yerine mahalle halkının dört gözle beklediği ortaokul binası için bir hayırseverin kapısını çalabilecek misiniz?

Beceriksizlik yüzünden kapatılan ve yurda dönüştürülen Öğretmenevi sorununu ne zaman çözeceksiniz diye sormuştuk; siz de göreve geldiğimiz andan itibaren yeni bir öğretmen evi için faaliyetlerimiz ve girişimlerimiz devam etmektedir demişsiniz. Dört yıldan beri görevinizin başındasınız, bu konuda ki faaliyetleriniz ve girişimleriniz hakkında kamuoyunu daha somut bilgiler ile aydınlatabilir misiniz? Ne aşamadasınız?

Besni´li hayırseverlerimizin yaptığı eserler ile ne kadar gurur duysak azdır. Dört yıllık Besni İlçe Milli Eğitim müdürlüğü göreviniz boyunca kaç hayırsever ile okul protokolü imzaladınız? Kaçını tamamladınız?

Besni Eğitim Vakfı ile eğitimin geliştirilmesi ve desteklenmesi için dört yıllık Besni İlçe Milli Eğitim müdürlüğü göreviniz boyunca ne gibi çalışmalar yaptınız?

Kendi açıklamanızda; ?Eğer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesini takip etmiş olsalardı hayırsever hemşerilerimiz ile yapmış olduğumuz etkinlik ve faaliyetleri görüp bu şekilde isnatsız suçlamalar yaparak ortaya çıkmazlardı? demişsiniz.  Dikkatle inceledik; Besni´li iş adamlarımıza çeşme, mescit ya da deneme sınavı sponsorluğu dışında herhangi bir çalışmanıza rastlayamadık?

Anasınıflarının kapatılması

Hakkında tekrar soruyoruz;

Ülkemizin birçok noktasında anasınıfı açma imkânı olmayan yerlerde prefabrik anasınıfları açılabiliyorken müdürlüğünüz A.C. Yamazaki İlkokulundaki ikili öğretime geçme ihtimalini öngöremediği için mi bu okuldaki anasınıflarını kapatmayı çare olarak görmüştür? Bu uygulamayı başarı olarak mı görüyorsunuz?

A.C. Yamazaki İlkokulundan M.Sadık Paccı Anaokulu´na taşınmak zorunda bırakılan minik yavrularımızın iki okul arasındaki aidat farkını kim karşılayacaktır? İki Okulun velilerden talep ettiği aidat aynı mıdır? Bununla ilgili alınmış tedbirler nelerdir?

Tüm gayretimiz ilçemizin eğitim ve öğretimini daha iyi yerlere taşımaktır. Bu sorumluluk bilinciyle halkımızın sorunlarını ve beklentilerini dile getirmeye devam edeceğiz?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER