Kırsal Kalkınma programı açıklandı Adıyaman 42 il arasına alınmadı...!

GÜNDEM 24.09.2013 15:50:17 0
Kırsal Kalkınma programı açıklandı Adıyaman 42 il arasına alınmadı...!

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu tarafından Avrupa Birliği hibe proğramı kapsamında 401 milyon 874 bin 818 Euro tutarındaki hibe programı açıklandı. Bu projeye yatırım yapmak isteyen katılımcıların alınacağı iller ve şartları geçtiğimiz günlerde Ulusal bir gazetede ilan yoluyla duyuruldu. Yapılan ilana göre Adıyaman destek alacak 42 il arasında yer almadı.

“Adıyaman kendi kaderine terk edilmiş durumda”


Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Besni ilçe başkanı Mahmut Can, “Adıyamanlılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendi kaderine terk edilmiş durumda. Bu durumun sorumluları- sorumsuzları kimler acaba?” diye sordu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının ilanına göre; Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı, Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alarak sürdürülebilir kalkınmayı ve kapasite oluşturmayı hedefliyor. 

Kırsal Kalkınma Proğramının 11. Başvuru çağrısında 42 il yer alırken Adıyaman bu iller arasında yer almadı. Programda hibe alabilecek 42 il arasında bölgemizden hemen komşularımız Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa illeri de bulunurken Adıyaman programa dahil edilmedi.

% 50- % 65 oranında hibe yardımı vardı

Program Türkiye genelinde 42 ilin çiftçisine, hayvancılıkla ilgilenen vatandaşına % 50- % 65 oranında AB ve TC nin katkılarıyla verilen hibe yardımlarından faydalandıracak. 

Hibe proğramına Adıyaman’ın alınmamasının Adıyaman çifçisine vurulmuş bir darbe olduğunu söyleyen MHP ilçe Başkanı Mahmut Can, “Her zaman olduğu gibi bu seferde Adıyaman çiftçisi ile hayvancılıkla uğraşan vefakar insanları bu haklardan da maalesef yararlanma imkanına kavuşamayacak.” dedi.

“Mehmet Erdoğan’ın gözünden mi kaçtı!”

Can, sözlerini şöyle tamamladı. “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan bu çalışmaları yürüten komisyonun başkan vekili Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan olmasına rağmen her ne hikmetse Adıyaman seçilmiş 42 ilin arasına girememiş durumda. Böyle bir durum acaba Mehmet Erdoğan’ın gözünden kaçmış olabilir mi?

Adıyamanlılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendi kaderine terk edilmiştir. Bu durumun sorumluları- sorumsuzları kimler acaba? Televizyonlarda, gazetelerde, yerel toplantılarda mangalda kül bırakmayan, kendilerini herkeslerden daha zeki ve daha akıllı sayan zatı muhteremler, iş Adıyamanlılara hizmete geldiğinde topu taca atmanın çok kolay yollarını ne yazık ki çok kolay bulabilmektedirler.

Ayrıca nüfusunun %80-90’ının tarımla geçindiği bir il de Tarımla ilgili projelere dahil edilmemesini ayıplıyorum. Hemde Ak partiye oy verenlerin çoğunluğunu Adıyamanlı çiftçiler ve köylüler oluşturmuşken.”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor