Kızilin-Üçgöz-Besni yolunu NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?

Yaklaşık 35 bin nüfusun yaşadığı ?AŞAĞI YAZI?yı Besni´ye bağlayan, her yıl onlarca ölümlü yaralamalı kazaların meydana geldiği Kızilin-Beşyol-Üçgöz yolu neden yapılmıyor. 2013 yılında projesinin yapılmasına rağmen bugüne kadar hiçbir gelişmenin yaşanmadığ

GÜNDEM 29.11.2019 09:21:14 0
Kızilin-Üçgöz-Besni yolunu NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?

HER GÜN BİNLERCE KİŞİ BU YOLDAN BESNİ´YE GELİYOR

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği ?aşağı yazı? olarak tabir edilen ve on binlerce nüfusu ilçemize taşıyan Kızılin-Üçgöz-Besni yolu artık trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Birçok yerinde tek şeride düşen ve keskin virajları bulunan yaklaşık 40 km´lik yolun 2013 yılında projesi yapılmasına rağmen o günden bugüne herhangi bir çalışma yapılmadı.
Yol çevresinde bulunan onlarca köydeki binlerce vatandaş, köy minibüsleri, okul servisleri ve özel araçlarıyla sabah Besni´ye gelip akşam köylerine dönüyor. Yol da geçtiğimiz yıllarda küçük düzeltmeler yapılmasına rağmen bu yol artık trafik yoğunluğunu kaldırmıyor.

2013 YILINDA PROJESİ YAPILMIŞTI AMA HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI

2013 yılında Karayolları 8. Bölge Müdürü Besni´ye gelmiş bu yolda da incelemelerde bulunmuştu. O ziyaretin ardından bugüne kadar yolda herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadı. Trafik yoğunluğu ve sık sık yaşanan kazalar da göz önüne alındığında yolu kısmi olarak düzeltmek yerine en az 2 şerit olacak şekilde genişletilmesi ve keskin virajlar ile kör noktaların da ortadan kaldırılması gerekiyor.
Hal böyle iken yol bugüne kadar neden yapılmadığı, Karayolları bölge müdürünün gidişinin ardından bu yol ile ilgili proje yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

MİLLETVEKİLİ TUTDERE KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de yıllardan beri adeta Besni´nin kanayan yarası haline gelen yol Üçgöz-Besni yolunu meclis gündemine taşıyarak vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Tutdere mecliste yaptığı konuşmasında; ?Besni ilçemizin aşağı yazı olarak bilinen bölgesinde yaşayan binlerce Besnili hemşerilerimin ilçe merkezine gidiş gelişlerinde kullanmak zorunda kaldıkları Kızilin-Beşyol-Üçgöz Karayolu mevcut haliyle araç ve trafik yoğunluğuna cevap verememektedir. Keskin virajları ve darlığı nedeniyle talebi karşılayamayan yolun yoğunluğuna bir de yol kenarlarında köylerden kalkan öğrenci servislerinin yoğunluğu da eklenince tehlikenin boyutu giderek artmaktadır. Sık sık yaralanmalı ve ölümlü kazaların meydana geldiği bu yolda en son geçen ay meydana gelen trafik kazasında 8 hemşerimiz yaralanmıştır.
Duble yollarla övünen iktidara ve ilgili bakanlığa buradan çağrıda bulunuyorum, Besnili hemşerilerim için tehlike arz eden Kızilin-Beşyol-Üçgöz yolunu ne zaman yapacaksınız ve Besnili hemşerilerimize verdiğiniz sözleri ne zaman tutacaksınız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor