Korupınar’da 100 aile imza topladı

GÜNDEM 31.07.2013 11:53:56 0
Korupınar’da 100 aile imza topladı

 

Gazetemize gelerek bir açıklama yapan Muhtar Hacıali Öztekin, Mahallede çocuğu ilköğretime giden 100 ailenin imza topladığını ve ilgili makamlara itirazda bulunduklarını söyledi. 5-6 yaşlarındaki öğrencilerin yeni okullarına gitmek için her gün 8 km. yol yürümek zorunda kalacaklarını iddia eden Muhtar Öztekin, ayrıca yeni uygulamayla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğün tarafından kendilerine danışılmadan karar alındığını söyledi.

Öztekin şunları söyledi.

“Daha önce Atatürk İlköğretim Okulunda okuyan 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, yeni bir uygulama ile bir kısmı Gülsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim okuluna bir kısmı da Besni Eğitim Vakfı İlköğretim Okuluna verilmiş. Bu konuda bizim itirazımız oldu, 100 civarında öğrenci velilerinden imza topladık, Kaymakamlığa müracaatımızı yaptık, Milli Eğitim Müdürlüğünden bize gelen cevap yazısında, uygulamanın Bakanlık tarafından yapıldığını, Müdürlük olarak yapabilecekleri bir şey olmadığını bize söylediler. Gelen cevap yazısında Okul ile öğrenciler arasında 700 metre olduğu söyleniyor, bir öğrencinin de günlük yürüme mesafesinin 2 kilometre olduğunu söylediler. Ama biz Adıyaman yol çatı olsun, Ekmekçi Obasının alt kısımlarından bir ölçüm yaptık, okul ile evlerin arası 2 kilometre, en azı 1 kilometre, bir öğrenci günlük 4 sefer yapıyor yani buda 8 kilometre yapıyor. 5-6 yaşındaki bir öğrencinin 6 – 8 kilometre yol yürümesi zor ve arada ana yol var. Mahalle halkı bu uygulamadan çok rahatsız, bu şekilde devam ederse çocuklarımızın eğitim öğretimi engellenir karda kışta gönderemeyiz.

İkinci itirazımız ise Milli Eğitim Müdürü ile görüşmemizde ‘biz bu kararları alırken mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ve yönetimleriyle birlikte toplanıp bu kararları aldık’ diyor. Ama bu kararlar nasıl alındı nerede alındı biz bu konu hakkın hiçbir bilgiye sahip değiliz.

Mahalle halkı bu uygulamadan çok rahatsız, tekrar eski haline getirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor