KORUPINAR MAHALLESi ISSIZ ŞEHRi ANDIRIYOR

1984 yılından bu yana heyelan bölgesi olarak kabul edilen Korupınar Mahallesindeki Stadyum Caddesi üzerinde üç yıl önce mesire alanı yapılmak üzere yıkılan onlarca konutun yerine henüz çalışma yapılmadı.

GÜNDEM 14.01.2022 10:25:00 0
KORUPINAR MAHALLESi  ISSIZ ŞEHRi ANDIRIYOR

MAHALLE HARABEYE DÖNDÜ

40 yıla yakındır heyelan bölgesi kapsamında bulunan Korupınar Mahallesi Stadyum Caddesinde 2019 yılında onlarca ev ve binanın heyelan nedeniyle yıkımına karar verilmişti. Mesire alanı yapılması planlanan mahalleye aradan geçen yıllar boyunca tek bir çivi dahi çakılmadı. 
İçerisinde bulunan Eski Halk Eğitim Merkezi binası, İlçe Stadyumu ve İmam hatip Lisesi ile bir dönemin gözde mahallelerinden olan Korupınar Mahallesi şuan ki haliyle ıssız bir şehirden farksız duruma geldi.
Mahallenin heyelan kapsamından çıkarılması için 2019 yılında Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ile görüşen mahalle halkı taleplerini iletmiş, o dönem Belediye Başkanı Emre ise yaptığı açıklamada yıl içerisinde mahallede bir takım çalışmalar yapacaklarını dile getirmişti. Ancak çalışmalar, sadece yıkılan konutların inşaat molozlarının temizlenmesinden ibaret kaldı. 

YILAN HİKAYESİNE DÖNMEYE BAŞLADI

Korupınar Mahallesi ile ilgili düşünülen Mesire alanı projesinin yılan hikayesine dönmesine vatandaş tepki gösteriyor. Vatandaşlar bu mahallenin yapılacak çalışmalarla kurtarılarak yeniden Besni’ye kazandırılması için yetkililere seslendi.  
Mahallenin oluşturduğu kötü görüntünün yanı sıra çeşitli suç unsurlarının da merkezi haline geldiğini aktaran vatandaşlar; “Bizim mahallemiz Besni’nin en gözde mahallerinden birisiydi. Ancak bu heyelana 40 yıldır çözüm bulunamadı, üstelik 3 yıl önce konutların da yıkılmasıyla virane bir şehre benzemeye başladı. Mahalle bu virane şehir görüntüsünün yanı sıra uyuşturucu kullanıcılarının da meskeni olmaya başladı. Şehir stadyumu gibi önemli bir yapının olduğu bu bölge oluşturduğu görüntüsüyle ilçemize yakışmıyor. Yetkililerden artık burası ile ilgili adımların atılmasını bekliyoruz” dediler.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor