Köseceli ÇPL’nin LYS başarısı

GÜNDEM 1.05.2013 08:36:14 0
Köseceli ÇPL’nin LYS başarısı

 

Kurum, 2012 YGS ve LYS verilerine göre il il tüm okullarında Türkiye sıralamasına yer verdi. Değerlendirmeye Türkiye'de 8 bin 279 lisenin son sınıfında okuyan ve sınava giren 766 bin 766 öğrencinin YGS ve LYS'deki tüm puan türlerindeki okul ortalamaları, her dersteki net, puan ortalamaları ve bu puanlarla sıralamadaki yerlerini belirledi. Okulların kendi türleri arasındaki derecelere de yer verildi.
ÖSYM puan türlerindeki sıralamaya en az '5' öğrencinin sınava girme şartını koydu. Liseden mezun, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunları bu hesapta yer almadı. Kazanılan lisans ya da ön lisans bölümlerinde 'Özel Yetenek Sınavı' ile girilen okullar da dahil edilmedi.
TEK tek hangi okuldan kaç adayın sınava başvurduğu, kaçının lisans, önlisans, açıköğretim ya da sınavsız geçiş hakkıyla kaç öğrencinin üniversite girdiği bilgisine de kitapçıkta yer verildi. Kitap, tüm liselerdeki tabloyu ortaya koyan kapsamlı bilgiler içerdi. Bu kitapçıktan derlenen verilere göre, farklı alanlarda ve farklı türlerdeki okulların ilk 10 sıralamasında yer alan okullar da ortay çıktı.
Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, geçen yılki LYS’de, Köseceli Çok Programlı Lisesinin, genel liseler dalında Türkçe-Matematik puan ortalamasıyla Türkiye birincisi olduğunu söyledi.
Turaç, okulda düzenlediği basın toplantısında, ÖSYM tarafından açıklanan “Ortaöğretim Kurumlarına Göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçları” değerlendirmesinden güzel bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Okulun, 2012 LYS’de, genel liseler Türkçe-Matematik alanında 256.102 puan ortalaması elde ettiğini anlatan Turaç, “Besni eğitime karşı son derece duyarlı ve Adıyaman’ın eğitimine pozitif katkılar sağlayan bir ilçedir” dedi. Hayırsever iş adamlarının devletle yaptığı yatırımların artık akademik başarı olarak kendini gösterdiğini belirten Turaç, şöyle devam etti: “Geçen yıl ÖSYM tarafından yapılan sınavda ilçemizdeki Köseceli Çok Programlı Lisesi, genel liseler dalında Türkçe-Matematik puan ortalamasında Türkiye birinciliği gibi güzel bir başarıyı yakaladı. Bunun gerçekleştirmesinde başta valimiz olmak üzere kaymakamımız ve milli eğitim camiasında görev yapan arkadaşlarımızın özverili çalışmaları yatıyor. Bu başarıların artarak devam edeceğini ümit ediyorum.” Yakalanan başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Turaç, “2009 yılında da benzer bir başarı Kızılin köyünde yaşanmış. Buradaki lisemiz sözel puan alanında Türkiye 15’incisi olmuş. Bu da gösteriyor ki; Besni’de devlet vatandaş işbirliği olumlu sonuçlar vermeye başladı” diye konuştu.
Okul müdürü Hasan Kösen de başarıda, devletin kendilerine sağladığı imkanların yanı sıra lise son sınıf öğrenci velileriyle yaptıkları görüşmelerin etkili olduğunu bildirdi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor