KÖYDES performans değerlendirmesinde Adıyaman Türkiye 3.’cüsü oldu

GÜNDEM 18.05.2013 08:57:40 0
KÖYDES performans değerlendirmesinde Adıyaman Türkiye 3.’cüsü oldu

 

Toplantıda Yüksek Planlama Kurulu YPK'nın kararı ile tahsis edilen ödeneğin ilçeler ve sektörler arasındaki dağılımı İl Tahsisat Komisyonu tarafından uygun görülerek kabul edildi.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Nurettin Karakayalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Nacar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, İl Mahalli İdareler Müdürü Mahmut İnan, Genel Sekreter Yardımcısı Sami Işık ve İl Özel İdare Şube Müdürleri ile KÖYDES Koordinasyon Yetkilisi Mehmet Aziz Çelik katıldı. 

Toplantıda, KÖYDES Koordinatörü Aziz Çelik 2012 yılında yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara faaliyet raporunu dağıtarak, konu ile ilgili bir sunum yaptı. 

Ülke genelinde “ Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak” parolasıyla 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında 2012 yılında Adıyaman’a 7,5 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirten Vali Mahmut Demritaş, “Tahsis edilen bu ödenekle 51 köy yolu asfaltlanarak halkımızın hizmetine sunulmuş ve 41 yerleşim birimine içme suyu hizmeti götürülmüştür. 2013 yılında ise KÖYDES kapsamında 8 Milyon TL ödenek ilimize tahsis edilmiştir. Bu ödenekle de yine kırsal kesime kaliteli hizmet götürmeyi hedefliyoruz”dedi. 2012 yılının hizmet yılı olarak geçtiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, 2012 yılında KÖYDES performans değerlendirmesinde Adıyaman’ın Türkiye üçüncüsü olduğunu ifade etti. Vali Demirtaş, hedefimiz 2013 yılında KÖYDES performans değerlendirmesinde birinci olmaktır. İlçe Kaymakamlarımızla birlikte bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Amacımız kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat yaşamasını sağlamak ve hayat kalitesini günümüz şartlarına göre yükseltmektir”dedi.   

Vali Mahmut Demirtaş toplantıda ayrıca, ilçe kaymakamlarından, ilçelerin ihtiyaç ve sorunları ile devam eden eğitim yatırımları hakkında bilgi aldı.         

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor