Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KURALLARA UYMAYANLARA 31 MİLYON PARA CEZASI KESİLDİ

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türkiye´nin koronavirüs haritasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tek yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman´daki vaka artışlarını değerlendirdi. Vali Çuhadar açıklamalarında şuana kadar 18 bin 763 yerleşim

GÜNDEM 5.03.2021 09:56:39 0
KURALLARA UYMAYANLARA 31 MİLYON PARA CEZASI KESİLDİ

"18 BİN 763 YERLEŞİM YERİNE KARANTİNA UYGULAMIŞIZ"

Vali Mahmut Çuhadar, Türkiye´nin koronavirüs haritasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tek yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman´daki vaka artışlarını değerlendirdi Adıyaman´da, vaka artışlarının insanların bir araya gelmesinden kaynaklandığını belirten Vali Mahmut Çuhadar, kurallara uyulması ile normalleşmenin başlayabileceğini ifade etti.
Bu zamana kadar 389 tane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı alındığını 18 bin 763 yerleşim yerine karantina uygulandığını belirten Vali Çuhadar, şu ifadelere yer verdi; ?Maalesef Adıyaman hiç arzu etmediğimiz bir şekilde çok yüksek riskli iller grubunda diğer 17 ille birlikte yer aldığından görüyoruz. Ancak bu zamana kadar bütün alınması gereken tedbirler alınmıştır. Alınmaya da devam edecektir. Kısaca bu konu hakkında birkaç sayı verebilirim. Bu zamana kadar 389 tane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı almışız. 18 bin 763 yerleşim yerine karantina uygulamışız bunlar evler dahil toplam 307 denetleme ekibimiz var. Karantina uyguladığımız bölgelerde ve 960 personelimiz var karantina tedbirlerini denetleyen, işyerlerini denetleyen ekip sayısı toplam 156 bu ekiplerde görev alan personel sayısı bin 389 sağlık filyasyon ciddi oranda 299 da filyasyon ekibimiz var. Bu zamana kadar pandemi nedeniyle 37 bin 451 haneye 37 milyon 4 bin 511 TL yardım yapmışız. Tabi zor durumda pandemi nedeniyle kalan ailelerimizi de desteğimiz devam ediyor."

"ŞUANA KADAR 31 MİLYON 17 BİN 109 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ´
Vali Çuhadar, şuana kadar kurallara uymayanlara 31 milyon 17 bin 109 TL idari para cezası uygulandığını hatırlatarak, "Bu konuda yine kurallara uymayan işyerlerimize yönelik yaptığımız yaptırımlarımız var. 3 bin 419 işyerine uyarma cezası vermişiz idari para cezası 35 işyerine 2 bin 352 kişiye 6 milyon 322 bin 700 lira idari para cezası işyerleriyle yine Kovid-19 yaptırımlarıyla ilgili 23 kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunmuşuz bunlar karantina kurallarına uymamakla birlikte özellikle toplam idari para cezası Adıyaman´da şuana kadar 31 milyon 17 bin 109 TL´dir? şeklinde ifade etti.

"KURALLARA UYULURSA ÇOK YÜKSEK GRUPTAN BİR AN ÖNCE ÇIKACAĞIZ"
Gerekli tedbirleri aldıklarını ve kurallara uyulduğu taktirde kısa sürede çok yüksek gruptan çıkacağını aktaran Vali Çuhadar; ?Yani biz İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı olarak gerekli tedbirleri gerekli önlemleri almış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız da bugüne kadar gerekli hassasiyeti göstererek uymaktadırlar ancak ben tekrar Adıyamanlı hemşerilerimden özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen riayet etmelerini özellikle istirham edeceğim eğer bu kurallara uyulursa titizlikle uyulursa çok yüksek gruptan bir an önce çıkacağız ve bizde normalleşme yönünde adımlar atmaya başlayacağız. Vatandaşların bu duyarlılığı göstereceğine eminim gösterecekleri hassasiyet için teşekkür ediyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER