Kutluca ve Konuklu’da köylü enkazın kaldırılmasını istiyor

.

GÜNDEM 10.03.2023 12:45:00 0
Kutluca ve Konuklu’da köylü  enkazın kaldırılmasını istiyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle büyük hasar gören Besni’ye bağlı Kutluca ve Konuklu köylerinde vatandaşlar aradan geçen bir ayda herhangi bir enkaz kaldırma çalışmasının yapılmadığını belirterek yetkililere enkazın kaldırılması çağrısında bulundular.

6 Şubat günü meydana gelen iki büyük depremle ağır yara alan Besni’de ilçe merkezinin yanı sıra birçok köyünde durumu içler acısı halde. Özellikle yazı köyleri diye tabir edilen aralarında Kutluca ve Konuklu gibi köylerinde bulunduğu birçok köyde büyük hasar oluşurken bazı köyler depremi hafif atlattı. Özellikle Kutluca ve Konuklu köylerinde depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen enkaz kaldırma çalışmalarının başlamaması köy halkının tepkisine neden oldu. 

Yıkılan onlarca evin enkazları Konuklu köyünün yolunu kapatma noktasına getirirken konuyla ilgili gazetemize konuşan aynı köyden Mustafa Yılmazkaya; “Büyük deprem felaketinin üzerinden bir ay geçti. Ancak ilçemizin çoğu köylerinde durum iyi değil. Enkazlar hala oldukları yerde duruyor. Yetkililerimizden bu enkazları bir an önce kaldırılmalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra ağır hasarlı evlerde yıkılma tehlikesi bulunduğundan köy halkı için tehdit oluşturuyor. Hala çadır bulamayan çok sayıda insanımız var. Köy evlerinde 30-40 kişi aynı yerde kalıyor. Köyümüz içinde çalışmaların bir an önce başlamasını istiyoruz” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor