LATİF DOĞAN TAZİYE EVİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Ulusal Ses Sanatçısı Besnili hemşerimiz Latif Doğan tarafından Kaymakam Hasan Tütün Mahallesinde yaptırılan taziye evi törenle hizmete açıldı. İl Protokolünün yanı sıra geniş bir katılımın olduğu açılışta Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre´nin okuduğu şiirler

GÜNDEM 18.02.2020 15:42:33 0
LATİF DOĞAN TAZİYE EVİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Kaymakam Hasan Tütün Mahallesindeki taziye evinin açılış törenine Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Besni Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, belde belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilciler, Siyasi Parti Başkanları, aile fertleri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre´nin yaptığı açılışta, Emre´nin okuduğu şiirlerle katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Özellikle Hasan Emre´nin ?Yetim Çocuklar? şiirini okuduğu esnada hemşerimiz Latif Doğan duygu dolu anlar yaşadı ve annesinin elini öptü.

Doğan; ?Besni her zaman başımın üstündedir?

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Ulusal Ses Sanatçısı hemşerimiz Latif Doğan; ? Öncelikle buraya gelerek sevincimize ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Besni her zaman benim başımın üstündedir. Ve bu yaptığım iş aslında benim için bir boyun borcudur.

Yıllardır ekranları başında beni izlerken ?bizim Latif´ diyenlerin dualarını her zaman hissettim. Yolda gördüklerinde evladı gibi bağrına basan halkımıza veda borcumuzu ödemek için buradayım. Hayır işi denildiğinde bizlere her zaman örnek olan ilk akla gelen Erdemoğlu Ailesinin şahsında değerli ağabeyim Ali Erdemoğlu´na minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Yine sayın valimiz başta olmak üzere bütün katılımcılara, buranın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Emre; ?Bahar ayıyla birlikte

Çevre düzenlemesine başlayacağız?

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise; ?Cenabı Allah´a hamdolsun ki böyle güzide bir eserin açılışında bizleri bir araya getirdi. Bu günler mühim şeylere vesile olan günler. Nihayetinde hayır sadece bu dünya için değil ahiret içindir de. Hz. Peygamberin söylediği gibi ?insanların en faydalısı insanlığa faydalı olan kişidir´ Az önce Latif kardeşimizin konuşmasını hep birlikte dinledik. Gerçekten çok duygulandı, gözleri doldu. Ben yapmış olduğu bu kıymetli eserden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

İnşallah bahar ayıyla beraber buranın çevre düzenlemesine de başlayacağız. Sadece taziye evi olarak değil inşallah bunun üstüne bir camide yakışacak. Böylelikle Hasan Tütün Mahallemizin en önemli ihtiyacı olan cami ve taziye evi ihtiyacı da bir nebze olsun giderilmiş olacak. Hepimiz gelip geçiciyiz, makamlar, mevkiler, mal, mülk bunların hepsi en nihayetinde bitecek ve hepimiz karanlık bir çukurun içine gireceğiz. Bizimle beraber gelebilecek şeylere yatırım yapmamız lazım. İşte o yatırımlardan bir tanesi de buydu. Ben tekrar kendisini tebrik ediyorum, Allah hayrınızı kabul etsin? şeklinde ifade etti.

Vali Pekmez; ?Böyle güzel bir eseri kazandırdığı

İçin Latif Doğan´a teşekkür ediyorum?

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez de; ?Bugün Besni´mizin, Adıyaman´ımızın yetiştirdiği önemli sanatçılardan, her zaman büyük bir zevkle dinlediğimiz Latif Doğan beyefendinin yaptırmış olduğu taziye evinin açılışı için bir araya geldik.

Taziyeler toplumsal kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Doğum ne kadar gerçekse, ölümde bütün faniler için gerçek ve kaçınılmaz bir sondur. Ama işte toplumsal dayanışmanın önemli bir örneği olan taziyelerimiz yakınlarını kaybeden hemşerilerimizin, dostlarımızın yanında yer aldığımızı, acılarını paylaştığımızı, acılarını paylaşarak azaltmaya çalıştığımız önemli bir geleneğimiz. İşte bu taziyelerimizi yapabileceğimiz böyle güzel bir eseri de kazandırdığı için başta Latif Doğan beyefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elbette hayır işi yapmak en önce maddi güçle ilgili bir şey ama ondan daha önemlisi niyetle, istekle, gönülle ilgili bir mesele. İlçemizde, ilimizde bu tür hayırlara imza atan adını sayamayacağım bütün hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun? dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından dualar okunarak taziye evinin açılışı yapıldı. Tören ikramların ardından son buldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor