Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mağduriyet yaşanmaması için Belediye Kiralama ihalesi açtı

Besni Belediyesinin 2012 yılındaki 10 adet dolmuş durağı ihalesi mahkeme kararıyla iptal edildi. Mağduriyet ve aksaklık yaşanmaması için temyiz sonucuna kadar Belediye kiralama ihalesi açtı.

GÜNDEM 22.12.2017 09:53:57 0
Mağduriyet yaşanmaması için Belediye Kiralama ihalesi açtı

Şehir içi taşımacılığına 2012 yılında ek olarak 10 adet hattın eklenmesinin Mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından ihtiyaç olduğu gerekçesiyle Besni Belediyesi kiralama yoluna gitti.

Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifinin açtığı davayı kazanmalarının ardından temyize giden Besni Belediyesi mahkemenin kesin kararına kadar, 10 adet dolmuş ile kiralama yapılması için ihaleye çıktı.

Mahkemenin 3 yıl sürmesi beklenirken Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ?Mevcut şehir içi kooperatifinin 2012 yılında sonradan eklenecek olan 10 adet hatta ihtiyaç olmadığı yönünde dava açması sonucu mahkemenin bir kararı vardı. Bizde vatandaşlarımız ve şoförlerimiz mağdur olmasın diye davayı temyize gönderdik. Temyiz davası süreci de tamamlanana kadar Belediye meclisimizin almış olduğu kararla hali hazırdaki hatların devam etmesi yönünde anlaşmaya vardık? dedi.

Öztürk, açıklamasının devamında ise ?Şehir içi taşımacılıkla ilgili 2012 yılında Belediyemiz tarafından 10 adet ihtiyaca binaen araç ihalesi yapıldı. Mevcut 30 adet dolmuşa ek olarak 10 adet daha dahil edilmek suretiyle şehir içi taşımacılığın yürütülmesi yönünde ihale yapıldı.

İhtiyaç olmadığı yönünde de şehir içi taşıma kooperatifimiz bu 10 adet yapılan ihalenin iptali yönünde dava açtılar ve davayı da kazandılar. Bizde temyiz müracaatında bulunduk. Bu süre içerisinde ulaşım aksamaması bakımından bu 10 adet dolmuş durağının devam etmesi yönünde Belediye Meclisimizin almış olduğu bir karar var. Temyiz sonuçlanana kadar bu konuyla ilgili faaliyetin devam etmesini sağlayacağız.

Burada şehir içi taşıma kooperatifi ile ilgili Belediye´nin herhangi bir sorunu bulunmamakta ve sonun da mahkemenin verdiği karara herkes uymak zorundadır. Bu şehirde yaşıyoruz Üniversite bölgesi oluşmuş, 4. Etap TOKİ Kayaardı bölgesinde oluşmuş ve nüfus artışı sağlanmış vatandaşlarımızın da mağdur olmaması mutlak suretle göz önünde bulundurulması lazım.

Bu hususla ilgili ek yapılması ya da halk otobüsü veya Belediye Otobüsü yapılması şeklinde bir çalışma düşünülmemekte ve biz bu faaliyeti mevcut olan şehir içi kooperatifi ile uyumlu bir şekilde anlaşarak yürütülmesi hedefindeyiz.  

Bu hususta da şehir içi kooperatifi ile görüşmelerimiz devam etmekte mahkemenin temyiz süreci sonuçlanana kadar da faaliyetlerini yürütecekler. İptali yönünde bir karar çıkarsa da Belediye Meclisi olarak gerekirse yeniden ihale yapmak, gerekirse Halk otobüsü şeklinde kira ihalesi ile çıkmak gibi alternatiflerimiz var.

Aslolan Belediye´nin veya kooperatifin hesapları değil, vatandaşımızın toplu taşıma ile ilgili mağdur edilmemesi hedeflenmektedir. Bu hususta da herkesin hassasiyet göstermesi ve anlayış içerisinde olması lazım. Mağduriyetler üzerine kurulu bir psikolojiye girilmemesi lazım.

Sonuçta Belediye olarak bu işin sorumlusuysak, vatandaşın bu hizmeti en iyi şekilde almasının da sorumlusuyuz.  Bu konuda tepki gösteren ?10 tane ihale iptal edildi? bunlar çalışmayacak demek meseleye düz bakmak demektir. Çünkü bu 10 adet dolmuş iptal edilip, trafikten çekilirse şehirde toplu taşımanın yetersiz kalmasından dolayı bir arbede olacaktır.

Bu bakımdan biz mevcut dolmuşların çalışması yönünde her türlü alternatifi göz önünde bulundurarak faaliyetlerin yürütülmesini sağlayacağız. Biz normal şartlarda uzlaşı içerisindeyiz, bu hususta da karşılıklı anlayış içerisinde hizmetin yürütülmesi hepimizin sorumluluğundadır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER