Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mahalle halkından Zengi´ye Vefa...

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yeni Besni Mahallesinde muhtar seçildikten sonra trafik kazasında hayatını kaybeden Aydın Zengi´nin yerine aday olan eşi Meltem Zengi, dün tekrarlanan seçimi kazandı.

SİYASET 3.06.2019 12:13:46 1
Mahalle halkından Zengi´ye Vefa...

Aydın Zengi´nin vefatının ardından Besni İlçe Seçim Kurulu Yeni Besni Mahallesi için seçimin yenilenmesine karar vermişti. Alınan kararla birlikte Yeni Besni Mahallesinin muhtarlık seçimi 2 Haziran´da tekrarlandı.

Muhtarlık seçimine vatandaşların talebi üzerine aday olan Meltem Zengi ile birlikte toplamda 4 adayın yarıştığı seçim için 6 sandıkta oy kullanıldı.

1524 seçmenden 912´sinin oy kullandığı seçimde adaylardan Meltem Zengi 605, Veysel Özbay 170, İsmail Yıldız 98, Ramazan Borozan ise 15 oy alırken 20 oy da geçersiz sayıldı.

Yapılan seçimin ardından seçimi kazanan Meltem Zengi ve yakınları sevinç gözyaşları döktü.

Seçimin ardından gazetemizi ziyaret ederek bir açıklama yapan Meltem Zengi; ?Çok kıymetli Yeni Besni Mahallesi halkının büyük desteği ile Mahalle muhtarlığına seçildim. Kıymetli mahalle sakinlerine, bu süreçte bana destek olan Besni halkına, STK temsilcilerine, Köy ve Mahalle muhtarlarımıza, değerli basın çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra mahallemizin sorunları için elimden ne gelirse yapacağım.? dedi.

Rekor oy ile Yeni Besni Mahallesi muhtarı seçilen Meltem Zengi, Besni´nin ilk kadın muhtarı oldu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Yeni Besni Mahallesinde muhtar seçilen Aydın Zengi, Mersin´deki yakınlarının düğününe giderken Gaziantep´ten Kahramanmaraş´a gitmekte olan ambulansla çarpışmış, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. 


Anahtar Kelimeler: Mahalle halkından Zengi Vefa
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER