?Mahallem Huzurlu? toplantısı yapıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Mahallem Huzurlu-3? projesinin kapanış toplantısı Besni´de yapıldı.

GÜNDEM 9.12.2016 20:50:27 0
?Mahallem Huzurlu? toplantısı yapıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Mahallem Huzurlu-3? projesinin kapanış toplantısı Besni´de yapıldı.

İlçelerde görevli mahalle muhtarları, cami imamları, Kur´an Kursu Öğreticileri, okul müdürleri ve rehber öğretmenleri ile mahallelerde söz sahibi kişileri tek çatı altında birleştirerek mevcut sorunlar ve olası sorunlara karşı birlikte hareket edilmesi amacıyla hazırlanan ?Mahallem Huzurlu-3? projesinin kapanış toplantısı Besni´de gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürü Murat Düzgün, terör örgütleri konusunda vatandaşlara farkındalık olması açısında projeyi hazırladıklarını belirtti.

Türkiye´yi 1984´den bu yana terör örgütleriyle oyaladıklarına dikkat çeken Düzgün; Daha önceki konuşmalarda da bildiğiniz gibi aynı şeyi söyledik, üç tarafı denizlerle, dört tarafı terör örgütleriyle çevrelenmiş bir ülkenin vatandaşıyız. Biz terör noktası bir Avrupa devleti değiliz. Yanı başımızda Suriye, Irak, İran yani belli bir coğrafyadayız. Bu coğrafya içerisinde bizi 1984 yılında PKK ile oyaladılar. Sonra DAEŞ, El Kaide çıktı, en son FETÖ/PDY çıktı.

15 Temmuz´u yaşamız bir memleketin insanıyız, 15 Temmuz ruhunu yaşatan bir ülkenin gururlu vatandaşıyız. İnşallah aynı duygu ve düşüncelerle bu konuları atlatacağız. Ama burada şunun üzerini çizmek zorundayız. Biz toplum olarak dağa çıkan, terör örgütlerine kazandırılan bir insanı her zaman önemsemek zorundayız.       Eğer bananecilik yaparsak biz asla terörü yenemeyiz. Terörü yenmek için eleman kazanma yöntemlerine veya eleman kazanmalarına engel olmak zorundayız. Kendi vatandaşlarımızla öyle projeli bir çalışma yapmışlar ki kendi vatandaşımızı dağa çıkarıyor, devletine kurşun sıktırıyor. Biz o dağa çıkan vatandaşımıza engel olduğumuz vakit otomatikman PKK veya DAEŞ eninde sonunda bitmek zorunda kalacak. Bunun içinde herkes bulunduğu yer ve yetki çerçevesinde elini taşın altına sokmak zorunda? dedi.

Daha sonra konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise dış güçlerin 15 Temmuz´u ekonomik sorunlar ve terörle devam ettirmeye çalıştıklarını kaydederek şu ifadelerde bulundu; ? Şimdi darbeyi çok anlatmaya gerek yok, dış güçlerin bir avuç şarlatanlarıyla ülkeye yapmak istedikleri bir eylem. O şarlatanları çok hesaba almaktan ziyade arkalarındaki kişileri hepimiz ciddi bir anlamda teraziye koymamız lazım. Bu teraziye koyarken de mahalle sakinlerimizi, okuldaki çocuklarımızı, Kur´an Kursundaki evlatlarımızı yani bütün fertleri bu sembolik olarak gözükenin dışındaki güçler üzerinde ciddi bir şekilde şuurlandırmamız lazım. Dün adını PKK koyarlar, bugün adını FETÖ koyarlar, yarın adını değiştirir başka bir şey koyarlar. Ama hedef hep güçlü olmaması gereken bir Türkiye, ilk 10 ekonomiye 2023´e kadar girmemesi gereken bir Türkiye. Yani hedef tahtasında Türkiye ve Türkiye´nin insanı var. O yüzden 15 Temmuz´u ciddi bir milat olarak kabul edip bundan sonraki evlatlarımızın, çocuklarımızın, halkımızın şuurlanmasıyla ilgili daha hassas bir gayretin içerisinde olup herkesin yapabildiğinin daha iyisini yapabilmenin gayreti ve mücadelesi içerisinde olmamız lazım? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ile Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan toplantıya Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürü Murat Düzgün, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, okul müdürleri, mahalle muhtarları, cami imamları ve rehber öğretmenler ile Kur´an Kursu Öğreticileri katıldı.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor