Bugün, 19 Mart 2024 Salı

MEGA POLİETİLEN ÜRETİME BAŞLADI

OSB´de kurulan MEGA Kumaş Fabrikası 500 insanımıza ekmek, ekonomimize ise lokomotif olacak. Tam bir Besni sevdalısı olan Özhan Kardeşlerin Betaş´ın yerine kurdukları Kumaş Fabrikası üretime başlarken makinaların kurulumu da devam ediyor. Yıllardır şehir

GÜNDEM 29.12.2020 11:54:59 0
MEGA  POLİETİLEN ÜRETİME BAŞLADI

KURULUM VE ÜRETİM AYNI ANDA DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz Ekim ayında Halk Bankasına devredilen eski Betaş Fabrikasının arsasını satılan alan Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Hakan Özhan, tadilat çalışmalarını tamamlayıp üretime başladıklarını ifade etti.
2012 yılından bu yana atıl durumda bulunan ve 50 milyon liralık yatırımla yeniden küllerinden doğan Fabrika 2021 sonuna kadar 500 kişi istihdam edecek. Tadilat ve kurulum çalışmalarını kısa sürede tamamladıklarını dile getiren Özhan; ?Böyle bir fabrikanın yeniden faaliyete geçirilmesi normalde 7-8 ay sürerdi. Ancak biz işleri biraz daha hızlandırdık ve 3 ay gibi kısa bir sürede faaliyete başladık? dedi.
Bir yandan makine kurulumuna diğer yandan üretime devam ettiklerini aktaran Özhan; ?Şuanda 30 makineyle üretime başladık. Hemen hemen her gün yeni makineler geliyor ve kurmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde makine kurulumunu tamamladığımızda toplamda 100 makineye ulaşmış olacağız? diye konuştu.

2021 YILINDA 500 KİŞİLİK İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLAYACAK

Fabrikayı neden başka bir yerde değil de Besni´de kurduklarını da anlatan Hakan Özhan; ?Tabi biz burada fabrika kurma kararı almamızın başlıca sebeplerinden biri de memleketimiz olan Besni´ye sevgimizdi. Şehir dışında olmamıza rağmen gönlümüz hep buradaydı. Bu bilinçle memleketimizin insanına da gelir kaynağı olması için buradaki fabrikayı satın almıştık.
Şuanda her şey güzel gidiyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fabrikanın bir bölümüne de boyahane kuracağız. Orada çalışmalar devam ediyor. 2021 yılı içerisinde bütün çalışmaları tamamladığımızda Kumaş ve boyahane toplamda 500 kişilik istihdam sağlamış olacağız.? dedi.
Bu süreçte Besni´deki idarecilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Özhan, ?Bizlere destek olan Besni Kaymakamımız Nazlı Demir, Belediye Başkanımız E. Mehmet Emre ve diğer herkese teşekkür ediyorum? dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER