Mega Polietilen’den Yatırım ve İstihdam atağı...

Türkiye'de önemli atılımlarda bulunan Mega Polietilen, Besni’deki üretim tesisinde yaptığı yeni yatırımlarla hali hazırdaki 400 olan istihdamını 600’e çıkarıyor.

GÜNDEM 9.11.2021 15:01:00 0
Mega Polietilen’den Yatırım ve İstihdam atağı...

Türkiye'de önemli atılımlarda bulunan Mega Polietilen, Besni’deki üretim tesisinde yaptığı yeni yatırımlarla hali hazırdaki 400 olan istihdamını 600’e çıkarıyor. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan yeni yatırımlarla hem istihdama hem de bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

CAN SUYU OLACAK!

2020 yılında faaliyete geçen ve Besni’nin en önemli istihdam kaynaklarında birisi olan Mega Polietilen yeni yatırımlarla hem istihdamını artırıyor hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, Fabrikada halen 400 kişinin istihdam edildiğini, yatırım değeri 160 milyon lira olan Örme Boya apreleme tesisinin faaliyete geçmesiyle istihdam sayısını ilk etapta 600 kişiye çıkararak bölgenin ekonomisine ve halkına can suyu olacaklarını söyledi. Yatırım, üretim ve istihdam sloganıyla yola çıkan Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Besni Organize Sanayi Bölgesi'ne kurduğu entegre tesisin üretim üssü olacağını söyleyen Özhan, ayrıca Besni’ye yatırım yapan sanayicilerin kendileri için çok önemli olduklarını, istedikleri takdirde Arıtma tesisinden onları da faydalandırabileceklerini söyledi.

AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, ilk etapta 600 kişiye istihdam sağlayarak bölgenin ekonomisine ve halkına can suyu olacaklarını ifade etti. Özhan, Besni’ye yaptıkları dev entegre tesisle pandemiden sonra ortaya çıkan gerek Avrupa'da gerek dünyadaki tedarik ihtiyacının önemli bir kısmını buradan karşılanacağını vurguladı. Özhan ayrıca, pandemi sonrasında Türkiye'nin tekstil alanında özellikle Avrupa'nın üretim üssü olacağını öngörerek yatırım sürecini hızlı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.

160 MİLYON TL YATIRIM

Besni’deki Fabrikanın uluslararası rekabete hazır olması için yatırımlarını arttırdıklarını söyleyen Özhan, "Yatırım projesinin ilk etabı olan Örme Boya apreleme tesisine 160 milyon lira yatırım yaparak uluslararası rekabete hazır hale getirildi" diye konuştu. Ülke ekonomisine ve üretime değer katmaya devam edeceklerini söyleyen Özhan, grup olarak zor koşullarda yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özhan, bu tesisle yıllık 12 bin ton boyalı kumaş üreteceklerini ve tamamen ihracat odaklı çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

OSB’YE YETECEK ARITMA TESİSİ

'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak bölgede bir ilke imza attıklarının altını çizen Özhan, Besni OSB’de kurdukları Arıtma tesisi hakkında da bilgi verdi; “Fiziki, biyolojik ve kimyasal arıtma tesisinde çıkan atık suyu normal tarımda kullanılabilecek hale getirdikten sonra doğaya gönderilecek.” Kendi kapasitelerini çok üzerinde, büyük bir arıtma kurduklarını ifade eden Özhan, “Besni’ye yatırım yapan sanayici ve işadamları bizim için çok önemliler, bu anlamda arıtmaya ihtiyacı olan firmalara destek vereceğiz” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor