MEHMET ERDEMOĞLU MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ HAYIRLI OLSUN

Besni Mimarlık Fakültesine öğrenci alınması, öğretim üyesi ?yokluğu? gerekçe gösterilerek bir yıl ertelendi. Pazartesi günü Ali Erdemoğlu´nu ziyaret eden Rektör Talha Gönüllü, bu yıl öğrenci alamayacaklarını, önümüzdeki yıl ise Fakültenin isminin ?Mühendi

GÜNDEM 6.04.2017 19:53:26 0

/resimler/2017-4/6/1957300549671.jpg

1 YIL DAHA ÖĞRENCİ ALMAYACAK

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin ismi Adıyaman Üniversitesi tarafından ?Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi? olarak, önceki gün Senato kararıyla değiştirildi. İlçe gündemini çok yakından ilgilendiren Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesine öğrenci alınıp alınmayacağı konusu, bu hafta başka bir boyut kazandı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu´nu ziyaret ederek bazı gerekçelerle bu yıl öğrenci alamayacaklarını bildirdi. Ancak 2018-2019 yılında öğrenci alabilecekleri Rektör tarafından Erdemoğlu´na iletildi.

 BESNİ´DE 2 BÖLÜM AÇILACAK

Rektör yardımcısı, Belediye başkanı İbrahim Öztürk ve Yüksekokul Müdürü Mücahit Çelik´inde bulunduğu görüşme sırasında çevredeki üniversitelerde bulunan Mimarlık Fakültelerindeki Öğretim üyesi eksikliği gerekçe gösterilerek, Erdemoğlu´na Fakültenin isminin değiştirilmesi teklif edildi. Rektör tarafından, öğretim üyelerinin tamamlanması ve diğer altyapı eksikliklerinin giderilmesinin zaman alacağı belirtilerek, Fakültenin isminin Mühendislik ve Mimarlık fakültesi olarak değiştirilip, Adıyaman merkez kampüsündeki Mühendislik Fakültesinin öğrencisi olmayan bazı bölümlerinin 2018 yılında Besni´de açılması önerildi. Oluşan bu eksiklikler nedeniyle Erdemoğlu´nun da bu teklifi kabul ettiği bildirildi.

SENATODAN KARAR ÇIKTI

Adıyaman Üniversitesi 5 Nisan 2017 tarihinde toplanarak Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi?nin ismini ?Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi? olarak değiştirdi. Açılacak bölümler ise; Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Tekstil Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği olarak belirtildi.  Adıyaman Üniversitesinin internet sitesindeki bilgilere göre, Merkez Kampüsündeki Mühendislik Fakültesinde öğrencisi bulunan bölümler; Çevre Mühendisliği, Elektrik-elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Makine Mühendisliği ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği olarak açıklanıyor. Öğrencisi olmayan bölümler ise; Bilgisayar, Endüstri, Harita, Petrol-Doğalgaz ve Tekstil Mühendislikleri.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR