Mekanın Cennet olsun nur içerisinde yat Mehmet Amca

GÜNDEM 25.12.2014 11:13:12 0
Mekanın Cennet olsun nur içerisinde yat Mehmet Amca

Besni’de göçlerin yaşandığı, yoksulluk ve kıtlık yıllarıyla beraber, bir dönem geldi geçti. O dönemin insanları ekmeklerini kazanmak için gurbet ellerinde yılları, yolları, sıla ve sıkıntılarını birbirine harmanlayarak kendi zamanlarında kula kulluk etmeden emeklerinin, bilgilerinin ve becerilerinin meyvesini elde ederek günümüze başarı damgalarını vurmayı başarmışlardır.

Besnili Bilge isimli kitabı okuduğumda Rahmetli Mehmet amcanın da Anadolu’nun birçok illerinde, ilçelerinde sıkıntılar çekerek geleceğini, aşını, ekmeğini aradığını savan satarak, diril satarak, çorap satarak geceleri kahvehanelere alırlarsa kışın ayaz soğuklarında kahvehanelerde yatarak evine ekmek götürme mücadelesini sürdürdüğünü görmekteyiz.

Bu sıkıntılı yılların arkasından bu günkü konuma gelen Erdemoğlu ailesi ve rahmetli Mehmet amca yardım ve yatırımlarını sınır tanımadan sürdürürken hiçbir zaman kendilerini övmek, başkalarına karşı övünmek lüksüne girmeden sesiz ve sade anlayışla yardımların sürdürmüşlerdir ve sürdürmektedirler. En son atılan dev adımlar insanlara aş iş kapısı açılmasını sağlayan fabrika, 4 yıllık üniversite ve yeşil Besni projesi memleket olarak hepimizin takdir ettiğimiz adımlardır.

Mehmet amcanın ilkelerini siz okurlar ile paylaşmak istiyorum.

 Asla yalan söylemeyin

 Hiçbir zaman dürüstlükten şaşmayın

 Kimseyi azarlamayın ve hor görmeyin

 Kimsenin işine müdahale etmeyin

 Bitmiş işi bozmaya çalışmayın

 Ödemelerinizi söz verdiğiniz zamanda yapın

 İşçinin parasını alın teri kurumadan yapın

 Pazarlık yaptığınız işten ödeme sırasında, tekrar para kesmeyin

 Söz ağızdan çıkar. Anlaşma yaptığınız bir alış verişten zarar etseniz bile dönmeyin

 Herkese karşı hoş görülü olun

 Ailenize daima sahip çıkın

 Eş, dost ve akrabalarınızı bırakmayın

 Kapınıza gelen kimseyi geri çevirmeyin

 Başkasını kendiniz bilin öyle bakın

 Servetin sınırı yoktur, mükâfatı vardır

 İşinize, insanınıza, vatanınıza, devletinize, bayrağınıza sahip çıkın

Bu gün Mehmet amcanın vefatının 8. Yıldönümü. Tüm Besnili hemşehrilerimizi Gaziantep asri mezarlığında saat 12:00’de mezarı başında düzenlenecek anma törenine ve Besni’deki Mehmet Erdemoğlu Camiinde yatsı namazı sonrası okutulacak olan mevlüte katılarak minnet borcumuzu ödeyelim.

Bu vesile ile ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diler, kendisini de sonsuz dualarımızla anarak nur içinde yatsın diyerek, tüm okurlara selam ve saygılar sunarım.  

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor