Melek Bahçesi Okul Öncesi Eğitim Kursundan yıl sonu gösterisi

GÜNDEM 25.05.2013 08:34:03 0
Melek Bahçesi Okul Öncesi Eğitim Kursundan yıl sonu gösterisi

 

Saat 14:00’da Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda yapılan etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını Eğitimci Adem Yıldırım yaptı. Kişisel gelişim, çocuk eğitimi ve terbiyesi ile ilgili olarak velilere ve misafirlere paylaşımda bulundu.
Öğrencilerin eğitim dönemindeki kazanımlarının sergilendiği  ortam renkli  görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin Semazen gösterisi nefes keserken duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Adab-ı muaşeret, ahlak konularının öğrenciler tarafından oyun ve drama şeklinde sunumu izleyicilerin büyük bir beğenisini kazandı. Şiir ve ilahi dinletisi de veliler ve misafirlerden büyük beğeni topladı.
Okul öncesi eğitimin önemi konusunda Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Murat Göğüş bir sunum yaptı. Sunumda okul öncesi eğitimin, çocukların akademik, sosyal, psikomotor, bilişsel alanlarda katkısının yadsınamaz olduğunu ifade ederek, okul öncesi eğitimin almış çocuklarla, okul öncesi eğitimden yararlanmamış çocukların akademik başarısını karşılaştırdı.
Dernek müdürü Kazım Öksüz derneğin mevcut eğitim  faaliyetleri ve gelecek dönemle ilgili olarak planladıkları eğitim çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Kazım Öksüz, Besni’de şu anda 1 erkek talebe yurdu,1 Kız talebe yurdunun faaliyette olduğunu, eski hastane civarındaki proje yurdunun da inşaatının hızla devam ettiğini ve faaliyete geçtiğinde özellikle ortaöğretim kurumlarına hazırlanan ilköğretim 6-7-8 sınıf öğrencilerine hizmet vereceğini ifade etti.
Gelecek yıl Besni’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir bağımsız anaokulu açmayı planladıklarını bunun için arsa arayışında olduklarını ifade eden öksüz Besni de hayırlı eğitim faaliyetlerinin hayırsever Besni’lilerin destekleriyle artarak devam edeceğini söyledi.
Öğrencilerin yıl boyu performanslarının değerlendirildiği, karnelerin öğrencilere  dağıtım töreninin ardından toplantı sonlandırıldı.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor