“Merhaba Ey Mehteran” projesinin açılışı yapıldı

GÜNDEM 12.01.2015 10:21:57 0
“Merhaba Ey Mehteran” projesinin açılışı yapıldı

 

Çarşamba günü saat 14;00’da başlayan programa; Kaymakam Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Emniyet Müdürü Cemal Avan, Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Dolunayda Akşam Tiyatrosu Sanatçısı Muhammed Emin Kutlu ve STK üyelerinin beraberinde okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Ali Haydar Tutuş “Okulumuz Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2014 yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırlamış olduğu “Merhaba Ey Mehteran” projesinin açılış programına hoş geldiniz.

Mehter, dostluk, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Şanlı bir geleceğin temel taşları, tarihinden haberdar bir neslin yetiştirilmesiyle gerçekleşir. Ecdadımızın bize tarihten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğini, bölgemiz insanına en iyi şekilde sunmak, ecdadımızı gençlere mehter yoluyla sevdirmek, sempatilerini artırmak, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasının önünü açmak, kendi öz benliğini oluşturmasına vesile olmak ve bu yolda gençleri zararlı alışkanlıklarından ve ortamlardan kurtarma amacını taşıyoruz. Bu proje sayesinde ilimizde hatta bölgemizde bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı ve gururu içerisindeyiz.” dedi. 

40 öğrenciden oluşan Mehteran takımının başarılı bir şekilde yürütülmekte olan projenin açılışında Kaymakam Emrah Yılmaz’ın yaptığı konuşmada, “İlçemizde ve bölgemizde ilk defa mehter takımı kuruluyor ve bu da ilk defa Besni'ye nasip oluyor. Besni birçok alanda damgasını Adıyaman'a, bölgeye ve Türkiye'ye vurduğu gibi, bu günde bu güzel etkinliği ortaya koyuyoruz. Ali haydar Hoca, mehterin ne olduğunu çok güzel anlattı. Dinlediğiniz zamanda ruhumuzu okuyacağı, bizleri heyecanlandıran bu mehter, gerçekten evlatlarımıza, gelecek nesillere aktarmamız gereken bir onur olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da okul idaresi ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik Ve Spor Bakanlığı bu projeye maddi katkıda bulundu, onların da çok büyük destekleri var. Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Malumunuz Besni Ticaret Meslek Lisesinin ismini değiştirdik. Buradan mezun olan bir şehidin ismini verdik. Böyle şehidimizin adının olduğu bir okulda mehter takımı kurulmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Mehter takımı ilçemize hayırlı ve Uğurlu olsun' dedi. Konuşmanın ardından okul tanıtımı ve projelerin anlatılmasını kapsayan sinevizyon gösterisine geçildi.

Konya Dolunayda Akşam Tiyatrosu Sanatçısı Muhammed Emin Kutlu’nun sunumunun ardından Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mehteran takımının eşsiz gösterisi salonda bulunan kişileri büyüledi. Mehter takımı hazırladıkları programı bitirdikten sonra Kaymakam Emrah Yılmaz hazırlamış oldukları güzel gösterileri için öğrencilere teşekkür ettikten sonra fotoğraf çekimi yapıldı. Ayrıca mehteran grubunda yer alan gençleri hem motive etmek hem de milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek gayesiyle başta İstanbul, akabinde Çanakkale, Bursa, Konya ve Ankara illerine geziler düzenlenecek. Bununla birlikte farklı okul ve kurumlarda mehteran gösterisi yapılacak.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor