Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MERİNOS 2021´DE 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Merinos Halı, 2021 yılında 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu bunların geri dönüşüm tesisleri, iplik üretim tesisleri, yeni dokuma makineleri, ye

GÜNDEM 17.10.2020 11:57:01 0
MERİNOS 2021´DE 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

2021 İÇİN MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Her geçen gün yatırım yapmaya devam eden Merinos Halı, 2021 yılı için 100 milyon dolarlık yatırım planlıyor. 2021 yılında da birçok yeni yatırımı faaliyete geçireceklerini ifade eden Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu, "Merinos olarak 2021 yılında toplamda yaklaşık 100 milyon dolar yatırım bedeli olan geri dönüşüm tesisleri, iplik üretim tesisleri yatırımı, yeni dokuma makineleri yatırımı, yeni apre konfeksiyon yatırımlarıyla beraber ek tesis ve depo yatırımlarımız olacak" şeklinde konuştu. Türkiye ve Rusya´daki tesislerinde yapılan üretimlerle birlikte şu anda dünyanın en büyük halı üreticisi olduklarının altını çizen Erdemoğlu, "Yüzde 5 olan dünyadaki pazar payımızı iki yıl içerisinde yüzde 7´ye çıkarmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

ÜRETİMİN YÜZDE 85´İ YURTDIŞINA GİDİYOR

Üretimlerinin yüzde 85´lik kısmını yurtdışına ihraç ettiklerini belirten Erdemoğlu, "İhracatta gelişmiş ülkelere ve dünyanın en büyük perakende zincirlerine satışlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi. Başta ABD, Almanya, İngiltere olmak üzere 90 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Erdemoğlu, "İç pazarda ise kısıtlamaların azalmasıyla mayıs ayından itibaren iyileşme söz konusu, bu iyileşmenin önümüzdeki dönemde hız kazanacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

?HAZİRAN AYINDA SALGIN ÖNCESİ İVMEYİ YAKALADIK?

Türkiye´nin makine halısı sektöründe iç pazar büyüklüğünün yaklaşık 750 milyon dolar ve ihracatının 2019 yılında 2.1 milyar dolar seviyelerinde gerçekleştiğini kaydeden Erdemoğlu, "2020 yılında salgın koşullarından dolayı mart, nisan ve mayıs aylarında yaşanan kısıtlamalardan dolayı etkilenen sektör haziran ayından itibaren kayıplarını hızla telafi etmeye başlamıştır. Merinos olarak haziran ayının başında salgın öncesi ivme yakalandı ve tüm işletmeler yüzde 100 kapasiteye ulaştı" diye konuştu. Salgından kaynaklı tüm aksaklıklara rağmen 2020 yılını satış gelirlerinde yüzde 30 oranında bir artışla kapatmayı hedeflediklerini aktaran Erdemoğlu, "Salgınla ilgili olumsuzlukların artmaması durumunda ise 2021 yılında faaliyete geçecek yeni yatırımlarımızla birlikte 2020 yılındaki büyüme oranımızdan daha fazla artış hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

3 AYDA GELMESİ GEREKEN SİPARİŞLER 3 HAFTADA GELDİ

 Pandeminin etkisinin artmasıyla sektörlerinin iç ve dış pazardaki satışlarının kısa bir süre olumsuz etkilendiğini söyleyen Erdemoğlu, "İç pazarda pandemi sebebiyle mecbur kalınan kısıtlamalar, sokağa çıkma yasakları, hane halkının alım gücünün gerilemesi, dövizin artışı ile yaşanan fiyat artışları ertelenebilir ihtiyaç olan ürünlerin satışlarının yavaşlamasına neden oldu" diye konuştu. Bu durumun iç pazar için ayrılan kapasitenin bir kısmının ihracata kaymasına neden olduğunu belirten Erdemoğlu şöyle devam etti: "İhracat tarafında ise özellikle salgının şiddetinin arttığı ve kısıtlamaların getirildiği mart, nisan ve mayıs aylarında ertelenen siparişler haziran ayı başında yoğun bir şekilde iş gündemimize düştü. Ortalama 3 ayda gelmesi gereken siparişler 3 hafta içerisinde bize ulaştı ve ciddi bir iş yoğunluğuna sebep oldu ve o günden beri var gücümüzle müşterilerimizin siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER