Merinos İhracat Şampiyonluğu ödülünü Başbakandan aldı

GÜNDEM 25.06.2013 10:56:55 0
Merinos İhracat Şampiyonluğu ödülünü Başbakandan aldı

 

En fazla ihracat yapan ilk 10 ili değerlendiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mayıs ayında en fazla ihracat artışını yüzde 15 ile Denizli ve Gaziantep’in yaptığı ifade etti. Mayıs ayında en fazla ihracatı, aylık bazda yüzde 0,2 gerilemeye rağmen Almanya’ya gerçekleştirdiğimizi açıklayan TİM Başkanı Büyükekşi, ikinci Irak’a ihracatımızın yüzde 14,9, üçüncü İngiltere’ye yüzde 0,3, dördüncü Rusya’ya yüzde 0,6, beşinci İtalya’ya ise yüzde 11,4 arttığını söyledi.

Genel Kurulda 2012 yılı performans sıralamasında ilk 10’da yer alan ihracatçı firmalar ile 26 farklı sektörde en çok ihracat yapan firmalardan birincilere ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikincilere Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve üçüncülere Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi.

Buna göre Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş. Meyve Sebze Mamulleri sektöründe Türkiye Birincisi, Ağaç Mamulleri Ve Orman Ürünleri sektöründe Türkiye İkincisi, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri sektöründe Türkiye İkincisi olmuştur. Ayrıca Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri sektöründe Kadooğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş. Türkiye Birincisi, Tekstil Ve Hammaddeleri sektöründe SANKO Dış Tic. A.Ş. Türkiye Üçüncüsü, Halı sektöründe Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. Türkiye Birincisi, Dost Kardeşler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Türkiye İkincisi ve Kartal Halı Tekstil San. ve Tic A.Ş. Türkiye Üçüncüsü olarak ödül almaya hak kazandı.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor