Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mersin Derneğinden Hızlı tren kampanyası

Gölbaşı Kâhta arasına yapılacak olan Hızlı Tren Hattının Besni´den de geçmesi için Mersin Besnililer Derneği başlattığı kampanyaya tüm Besnililerin destek vermesini istedi. Başkan Ayneci, tüm Besni halkı ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçerek Cum

GÜNDEM 9.02.2018 10:44:28 0
Mersin Derneğinden Hızlı tren kampanyası

Besni´nin makus talihine dur demek için

Gölbaşı-Kahta arasında yapılması planlanan Hızlı tren hattının Besni´den geçmesi için Mersin Besnililer Derneği tarafından kampanya düzenlendi. Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere ilgili yerlere vatandaşlardan dilekçe yazmasını öneren kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Besnililer Derneği başkanı Halil Ayneci, ?İlçemizin son yıllarda ilgisiz ve geri kalmış görüntüsünü tekrar canlandırması bakımından makus talihine dur demek için? tüm Besnilileri bu kampanyaya destek verme çağrısında bulundu. Ayneci, tüm Besni halkı ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçerek Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı makamlarına mail, mektup ve web sitelerine ulaşarak dilekçelerini ulaştırmalarını istedi.

?Besni, son yıllarda

ilgisiz ve geri kalmıştır?

Başkan Ayneci açıklamasında, ?16.10.2017 tarihinde etüt proje çalışması başlatılarak ihaleye açılan GÖLBAŞI, ADIYAMAN HIZLI TREN hattı yapım çalışmaları kapsamında tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte İpek Yoluna ev sahipliği yaparak, ticaret merkezi olmuş yüzyıllarca ülkemizi sosyal ve ticaret merkez üssü olarak yetiştirdiği meslek erbabını yurdun her yanına göndererek, ahilik ocağı payesini hak etmiş Osmanlı döneminde beylik yurdu olarak ve kurtuluş savaşında en ön saflarda vatanı için can veren fedakar ilçemizin son yıllarda ilgisiz ve geri kalmış görüntüsünü tekrar canlandırması bakımından makus talihine dur demek için, yukarıda belirtilen hızlı tren proje çalışmasının ilçemiz sınırları içerisinden geçirilmesi için tüm Besni halkı ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçerek Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı makamlarına mail, mektup ve web sitelerine ulaşarak dilekçelerini ulaştırmaları, ilçemize ticari ve turizm alanlarında hareketlilik yaratacağı düşünülerek birlikte el ele duyarlılık göstermeye davet ediyoruz.? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER