Mesleki Tanıtım Günlerine yoğun ilgi

GÜNDEM 13.03.2013 12:02:55 0
Mesleki Tanıtım Günlerine yoğun ilgi

 

Besni Halk Eğitim Merkezinde Salı günü başlayan Mesleki Tanıtım Günleri semineri ilk olarak Sözel ve Dil alanında yapıldı. Ikinci gününde ise Eşit Ağırlık alanındaki öğrencilere seminer verildi. Son gün yapılan seminerde ise Sayısal alanındaki öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.
Besni Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından seminerin açılış konuşmasını Besni Ram Müdürü M. Murat Göğüş yaptı. Göğüş; “ Mesleki Rehberlikle ilgili çalışmalarımızda çeşitli meslek uzamın arkadaşlarımız kendi meslekleri ile ilgili çeşitli bildirilmlerde tanıtımlarda bulunacaklar. Sizlerde bu meslekelerin okuma şartları, gerektirdiği özellikler ve iş bulma olanakları konularında çeşitli fikirler soracaksınız ve öğreneceksiniz. Meslek, bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı kuralları toplumca belirlenmiş ve belirli bir eğitimle bilgi ve becerilere dayalı etkinlikler bütünü olarak tanımlanabilir. Mesleki Rehberlik bireyin özellikleri, mesleklerin özellikleri ile bu iki özelliğin birbiri ile harmanlanması şeklinde aradaki bağlantıyı kurarak bireye yardımcı olma, kendisinin kişilik özelliklerine uygun bir mesleği seçmeye yardım etme şeklinde değerlendirilebilir. Bireyler birbirinden farklı özelliklere sahiptirler. İlgileri, yetenekleri, değerleri, öncelikleri farklı olabilir ve bu doğaldır. Önemli olan bireyin farklılıklarını açığa çıkararak ilgi alanlarına değerlerine yeteneklerine uygun olanlara yönlendirmektir. Tabi ki her birey bir iş yapamayacağı için her mesleği de her birey yapamaz. Yani mesleklerinde gerektirdiği özellikler vardır. O halde bireyin kendi özelliklerine uygun mesleği seçmesi başarıyı ve psikolojik doyumu getirecektir. Bu da topumun ruh sağlığı açısından önemli bir kazanımdı” şeklinde konuştu.
RAM Müdürü M. Murat Göğüş’ün konuşmasından sonra, sözel alanda uzmanlaşmış olan İlahiyatçı, Ömer Korkmaz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülseren Çetin, İngilizce Öğretmeni Arif Çiftçi, İşitme Engelliler Öğretmeni Vural Keskin, Zinisel Engelliler Öğretmeni Rahime Turan, Görme Engelliler Öğretmeni Ayşe İzci, Tıbbi Sekreter Zeliha Kara, Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Doğancı öğrencileri kendi alanları ile ilgili bilgilendirdiler.
Mesleki Tanıtım Günlerinin Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen 2. aşamasında ise Eşit Ağırlık alanında, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Ayşe Dündar, Rehber Öğretmeni Gizem Yılmaz, Sosyal Hizmetle Uzmanı Mustafa Orhan, Sosyolog Ebubekir Değirmenci, Dış Ticaret Uluslararası İlişkiler Akın Sağıroğlu, Avukat Mehmet Günaydın, İktisatçı Halil Baba öğrencileri bilgilendirdiler.
 3. gününde ise Sayısal alanda Bilgisayar Mühendisi Ersan Yazan, Mekatronik Mühendisi Zihni Alp Çevik, Ziraat Mühendisi Hüseyin Oytun, Harita Mühendisi Orçun Bilgiç, Eczacı Ergün Süngü, Doktor Emre Özdemir, Fizyoterapist Muhsin Eryılmaz, Hemşire Hilal Dida, Ebe Gülcan Çevik, Acil Tıp Teknisyeni Önder Fadıloğlu öğrencileri bilgilendirdi ve Mesleki Tanıtım Günleri sona erdi.

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor