Mevlidi Nebi Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in doğumunun 1447. Yıldönümü dolayısıyla Besni İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Besni Şubesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNDEM 24.11.2018 17:41:13 0
Mevlidi Nebi Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in doğumunun 1447. Yıldönümü dolayısıyla Besni İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Besni Şubesi tarafından Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda açılış konuşmasını yapan Besni İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak; ?Bu hafta tabi Peygamber Efendimizin doğumunu anmakla beraber aslında Peygamber Efendimizi anlamaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri bu haftayı kutlarken son 15 yıldır da bu haftalarda çeşitli temalar belirlenmektedir. Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı gibi temalarla biz bu haftayı kutladık. Bu seneki temamız ise Hz. Peygamber ve Gençlik.

Bildiğiniz gibi gençliğini ihmal eden bir toplum geleceğini imha etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu seneki Mevlidi Nebi Haftası temasını Hz. ?Peygamber ve Gençlik? olarak belirleyerek her bir din görevlisini on gencimizden sorumlu kılmıştır. Bununla beraber gençlerimizin vakit geçirebileceği, ders çalışabileceği, sosyal etkinlikler yapabileceği gençlik merkezleri açılmaya başladı. Adıyaman´da açıldı, inşallah en kısa zamanda da burada gençlik merkezini gençlerimizin hizmetine sunmuş oluruz.

Bu gece buraya geldiğiniz için sizlere ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

Açılış konuşmasının ardından program sinevizyon gösterimi ile devam etti. İlçe Müftülüğü görevlilerince seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise Mevlidi Haftası ve bu haftada belirlenen temaların önemine dikkat çekerek peygamber efendimizin hayatından örnekler verdi.
Program son olarak hayırsever işadamlarına plaket ve Besni genelinde ilkokulları arasında düzenlenen ?Peygamber Efendimiz ve Gençlik? konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cebeci, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, işadamı Abdulkadir Alkan ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor