MHP, BBP ve SP adaylık teklif etti

GÜNDEM 4.02.2014 16:14:36 0
MHP, BBP ve SP adaylık teklif etti

Geçtiğimiz Cuma günü Ak Parti’nin Besni Belediye başkan adayının Mehmet Emre olarak açıklanmasının ardından, beklenen istifa geldi. 

Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve 2004-2009 yılları arasında Belediye başkanlığı yapan İbrahim Öztürk partisiyle yollarını ayırdı. 30 Mart 2014 Yerel seçimleri için AK Partiden aday adayı olan eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, yaptığı açıklamada, “Besni halkına hizmet için çıktığımız bu yolda halkımızın iradesini hiçe sayanlara dur demek adına yola devam kararı aldım.” dedi.

Öztürk: 3-4 tane bağımsız aday göstereceklerdi

Aday gösterilmemesi durumunda bağımsız olarak yola devam edeceği daha önce de bilinen Öztürk son gelişmelerin ışığında başka bir partiyle yola devam kararı aldığını açıkladı.

Önce bağımsız olarak seçim gitme kararı alan İbrahim Öztürk, bundan neden vazgeçtiğini şu sözlerle ifade etti. “Karşı cenahın, 3-4 tane bağımsız aday göstererek seçmen listesinde vatandaşı yanıltmaya yönelik bir plan içerisinde olduklarını öğrenince, yapmış olduğum istişareler sonucunda halkımızın sandıkta yanılabileceğini, tereddüt ve kaos oluşturabileceğini hesap ederek bağımsız adaylıktan vazgeçtim.”

“En doğru kararı vermeye çalışacağım”

İbrahim Öztürk, YSK’nın son aldığı karar ile başka bir partiden de aday olunabilmesinin önünün açıldığını birkaç gün içerisinde seçmenleriyle yapacağı değerlendirmenin ardından hangi partiden aday olacağını açıklayacağını söyledi.

BBP, MHP ve Saadet Partisinde adaylık teklifi aldığını ifade eden Öztürk, “Gelen teklifler doğrultusunda MHP, BBP, ve Saadet Partisinin hangisinde aday olacağımızı yapmış olduğumuz istişare ve toplantılar neticesinde halkımızı gezerek, ziyaret ederek kararımızı vereceğiz. Bütün partili olan heşerilerimize saygılarımı sunuyorum. Memleket menfaatleri ve Besni halkının birlikteliğini sağlamak adına en doğru kararı vermeye çalışacağım. Allah’ın izniyle halk galip gelecektir.” dedi. 

“Temayül maalesef Sayın Başbakanımıza aktarılmadı”

Öztürk neden aday edilmediği konusunda ise, “Besni halkımızın teveccühüne rağmen bu teveccüh ve temayülün maalesef vekillerimiz tarafından Ak Parti Seçim Üst Kurulu’na ve Sayın Başbakanımıza aktarılmaması, buna karşın yerel temayülün yanlış aktarılması sonucu aday gösterilmediğimi kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz ediyorum. Halkımızın geçmişte görevde bulunduğumuz süreci ve hizmetlerimizi de göz önüne alarak göstermiş olduğu teveccüh ve desteği boşa çıkarmayacağımızı ve yola devam kararı aldığımızı, seçimle ilgili stratejimizi birkaç gün içinde sizlerle paylaşacağım.”

Öztürk’ün, MHP, BBP ve Saadet Partisi ile görüşmeleri sürdürdüğü, hangi partiden aday olacağını ise önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağı bildirildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor