MHP'de Osman Aslan Dönemi başladı

GÜNDEM 11.04.2012 08:27:01 0
MHP

Çekişmeli ve Hararetli Geçen Kongrede Osman Aslan’ın listesi kazandı.

 Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman İl Başkanlığı kongresi hafta sonu Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

İki adayın yarıştığı kongrede kıyasıya mücadele yaşandı. Kongrede mevcut İl Başkanı Hüseyin Özgün ve Osman Aslan yarıştı. 600 delegeden 476 delege oy kullanırken Osman Aslan 252 oy, Hüseyin Özgün 224 oy aldı. Osman Aslan MHP’nin yeni il başkanı oldu. 

Adıyaman Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye katılım yüksek oldu. Salonun yetersizliği nedeniyle çok sayıda partili kongreyi ayakta izlemek zorunda kaldı.

Kongreye MHP MYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Meclis Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, HAS Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına MHP MYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Divan Başkanvekilliğine MHP Meclis Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve katip üyeliklerine ise eski Milletvekili Hasari Güler ve Sait Karakuş getirildiler.

Kongrede mevcut il başkanı Hüseyin Özgün mavi listeyle, İl başkanı adayı Osman Aslan ise beyaz listeyle yarıştı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından siyasi faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibra edildi.

TÜRKKAN: “ÜLKÜCÜLÜK MEMLEKET SEVDALISI OLMAKTIR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP MYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adıyaman’daki izlenimlerini partililerle paylaştı. Adıyaman’dan milletvekili çıkarılması için çok çalışılması gerektiğini kaydeden Türkan; “Adıyaman’da bir dizi gezi ve temaslarda bulunduk. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. MHP’nin Adıyaman’dan milletvekili çıkarmaması için hiçbir neden yok. Bu millet MHP’yi iktidar yapmaya hazır. Sadece bizden bir el bekliyor. Bizim elimizi uzattığımız hiçbir yerde elimiz boş kalmadı. İnsanlar bizi bekliyor. Gittiğimiz her yerde şunu söylüyorlar. Allah’tan Milliyetçi Hareket Partisi var. Gerçekten de öyle. Ne zamanki Türkiye ihanet noktasında herhangi bir organizasyon yaratılıyor ilk akla gelen MHP’dir.”

 “BU OYLARLA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Kongrenin siyasi konuşmalar kısmında söz alan MHP İl Başkan adayı Osman Aslan, parti teşkilatının tabanından gelen sese kulak vererek aday olduğunu ifade etti. Aslan; “Ben 2 dönem kongreyle il başkanlığı yaptım. İl Başkanlığı yaptığım süre içerisinde bütün ilçelerde teşkilatlandık, ocaklarımızı kurduk. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde yapılan 2. kongremizde tekrar il başkanlığına seçildim. Çok çalıştık alt yapıyı sizlerle beraber oluşturduk ve 1999 seçimlerinde Sayın Hasari Güler’i milletvekili olarak meclise sizlerle birlikte gönderdik. Birçok çalışmalar gerçekleştirdik. Daha sonra çekilmem gerektiğini hissedince İl Başkanlığı görevimden ayrıldım. Daha sonra Mersin’e gittim ve teşkilatla birlikte el birliğiyle çalışıp başarılı olduk. 8 yılsonunda Adıyaman’a geldik. Adıyaman’da bizim kurduğumuz alt yapı yok olmuş durumda. İşte mevcut oylarımız ortada. Bu oylarla bizim milletvekili çıkarmamız mümkün değil. Ben il başkanlığı yaptığım için tekrar il başkanlığı yapma düşüncesi yoktu. Ama arkadaşlar rica ettiler bende onları kıramadım. 130 arkadaşımın imzasıyla tekrar il başkanı olmam için imzalar verildi. Benim çalışmamı bilen biliyor. Ben mevcut oyların üstüne 3-5 bin oy koymak için aday olmadım. Sizlere söz veriyorum milletvekili çıkarmak için bu göreve talip oldum. Sizlerle birlikte çalışıp köy köy gezeceğim yine milletvekili çıkarmaya çalışacağım” dedi.

 ÖZGÜN: “KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ”

Daha sonra söz alan MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün ise, kongrenin kaybedeninin olmayacağını ve yeniden görev almaması halinde aktif şekilde çalışacağı sözünü verdi. Özgün; “Öncelikle değerli ülküdaşım Osman Aslan’a başarılar diliyorum. Osman Aslan ülkücüdür ve benim dava arkadaşımdır. Bugün burada bir il kongresi yapıyoruz. Burada kesinlikle kaybeden kimse olmayacaktır. Burada MHP kazanacaktır. Özellikle değerli ülküdaşım Osman Aslan’ın aday olması MHP’ye katkı sunmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çünkü en az 2 aydır MHP merkezde, ilçelerde ve beldelerde büyük bir harekete geçmiştir. Bunda değerli kardeşim Osman Aslan’ın katkısı büyüktür. Delegelerin sandıktan çıkaracağı sonuca eğer yetki bana verilmezse bütün şerefimle temenni ediyorum dün olduğu gibi bugünde MHP’de Osman Aslan’ın yanında bir nefer olarak mezara kadar devam edeceğim. Kesinlikle burada hem Osman Aslan’ın hem Hüseyin Özgün’ün bir koltuk sevdası yokturdur. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor