Bugün, 19 Mart 2024 Salı

MHP´DE HAMDİ ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Besni İlçe teşkilatının olağan kongresi yapıldı. Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut başkan Hamdi Arslan yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

SİYASET 6.09.2020 12:18:17 0
MHP´DE HAMDİ ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ

Belediye düğün salonunda yapılan kongreye MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MDK Üyesi Selim Çakır, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın ve çok sayıda teşkilat mensubunun katılımı ile yapılan kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından oluşan divan heyetinin başkanlığına MHP MHYK Üyesi Selim Çakır, katip üyeliklerine MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, Kenan Polat, Memet Kurt ve Şükrü Karakoç seçildi.

?Amacımız MHP´yi ayakta tutmaktır?     

Kongrede partililere hitap eden MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, "Sözlerime başlamadan önce hepimize gündelik yaşantımızı devam etme hürriyetini kanlarıyla sağlamış olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizi her daim uçurumlardan çevirmiş bilge liderimiz Devlet Bahçeli beyefendiye saygılarımı sunuyorum. 

Biz ülkücülerin politikadaki amacı şuraya müdür yerleştirmek, şu kuruma işçi aldırmak, şuradan akan suyu doldurmak değildir. Bizim amacımız dün olduğu gibi bugünde milli bakmak, milli düşünmek, milli yaşamak ve Türk Milliyetçiliğini canlı tutmaktır. Bizim amacımız MHP´yi ayakta tutmaktır. Dolayısıyla Türkiye´yi ayakta tutmuş olmaktır. MHP´nin ve ülkücülerin sıhhatli varlığı Türk İslam dünyasının varlığı demektir, Türk milletinin asırlık stratejisi demektir, içeride ve dışarıda düşmana fırsat vermemek demektir. Ülkücülerin sadece kendi hayatlarını yaşama lüksü yoktur ve bizler uyanık olmak zorundayız. 

?Derdimiz gündelik siyaset değil?

Köyde, kentte, kahvede, sokaklarda ve her yerde davamızı anlatacağız. Derdimizin gündelik siyaset değil, memleket meselesi olduğunu anlatacağız. Ülkücünün hayatında dinlenmek, yatmak ve gezmek gibi kelimelere yer yoktur. Sorumlu olduğumuz işler çok, zamanımız azdır. Derdimiz çok, sayımız azdır. Bu sebeple daha çok çalışıp daha çok insana ulaşacağız. Türk´e durmak yaraşmaz sözünü unutmayacağız. Biz her daim milletimizi uyaracağız, uyanık tutacağız. Bu sözlerle konuşmamı sonlandırırken, kurultayımız öncelikle Besni´mize, Adıyaman´ımıza, Türkiye´ye ve Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz eder, hepinize tekrardan genel kurulumuza hoş geldiniz der, saygılarımı sunarım" dedi. 

MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün ise, şunları ifade etti; ?Siyasi partiler kanunu gereğince 3 yılda bir il ve ilçe kongrelerimiz yapılmaktadır. Bugünde Besni Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongresini yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz 24 Haziran 2018´de bir genel seçim geçirdik. Bu seçimde Besni ilçemiz elinden gelen bütün gayretleri göstererek büyük bir çalışma içerisine girmiş ve oyumuzu Besni´de yükseltmiştir. Bu konuda Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan´a ve Yönetim Kurulu Üyelerine yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Malumunuz 24 Haziran´da başta milletvekillerimiz olmak üzere büyük bir çalışma içerisine girdik ve oyumuzu 31 bin 700´e yükselttik. Bu çok güzel bir yükselişti. Hatta 2000-2500 oy ile milletvekilini kaçırdık. Siyasi partilerin amacı milletvekili çıkarmaktır. Bunun için çok üzüldük ama çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah meclise Adıyaman´dan milletvekili göndereceğiz. Sizlerden ricamız çok çalışmamız gerekiyor. Bütün zaferler oturmak ile değil çalışmak ile kazanılıyor. Öncelikle bugün burada seçilecek olan yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim ve şunu unutmamalıyız ki her ülkücü önce evinde hanımını, oğlunu ve kızını MHP´li yapacaktır. Buna bende dahilim. MHP´liyiz ama eşimizin partiden haberi yok ve bu çok büyük bir eksiklik. Bugün seçilecek olan yeni yönetim kurulumuz Besni MHP Kadın Kollarına eşlerini de mutlaka üye yaptırsınlar. Çünkü hanımların eli değmeyen bir şeyden muvaffak olunmuyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin de dediği gibi, önce vatanım, sonra milletim, sonra partim diyen bir teşkilatız. Cumhur İttifakına bağlılığımız devam edecektir. Memleketimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onun için iri olalım, diri olalım ve birlik beraberlik içerisinde olalım."

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde delegeler oy kullandı. Yapılan seçimde Hamdi Arslan yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi. 


Anahtar Kelimeler: HAMDİ ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER