MİLLET İTTİFAKI BESNİ SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI YAPILDI

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçim öncesi çalışmalarına hız veren Millet İttifakı, Besni’de seçim irtibat bürosunu törenle açtı.

SİYASET 18.04.2023 14:03:00 0
MİLLET İTTİFAKI BESNİ SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI YAPILDI

ACAR: DEPREMİN DE EKONOMİNİN DE ALTINDA KALDIK

Atatürk Caddesi Emniyet Müdürlüğü altındaki camlı kahvede düzenlenen seçim irtibat bürosunun açılışına Millet İttifakının Adıyaman Milletvekili adayları, İl ve İlçe Başkanları, belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar; “Çok büyük bir afet geçirdik. Bunun vermiş olduğu hüzün hepimizin üzerinde var. Bunun hassasiyetiyle seçim çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Çünkü depremin altında kaldık, ekonominin altında kaldık, daha neyin altında kalacağız onu da bilmiyoruz. O yüzden mücadele de etmek zorundayız” diye konuştu.

YILDIRIM: BİZİ YOK SAYANLARI BİZ DE SANDIKTA YOK SAYACAĞIZ

Daha sonra birer selamlama konuşması yapan Milletvekili adaylarından Songül Varki Yıldırım; “Malumunuz çok büyük bir kıyametten çıktık, hepimiz depremzedeyiz, yaralarımızı henüz saramadık. Ama seçim de bu yaraları sarmak için gerekli bir argüman. Zira şuan ki hükümet bizim yaralarımızı sarmadı. Bizi üç gün unuttu, dördüncü gün bizi hatırladı ve gelip helallik istedi. Bu helalliğin sebebi de malum içinde bulunduğumuz seçim atmosferiydi. Ama biz kesinlikle şahsım ve ilimiz adına hakkımızı helal etmiyoruz. Ben inanıyorum ki sizler de hakkınızı helal etmiyorsunuz. Çünkü Adıyaman her zaman unutuldu. Biz unutulmaya alışmıştık ama ölümde de unutulmaya alışamadık. Bizim cenazelerimiz, insanlarımız yok sayıldı. Kimimiz enkaz altında kimimiz donarak can verdik. Bunun müsebbibi sadece deprem değil, Bunun müsebbibi gerekli denetimleri yapmayan, yapılan binaları kontrol etmeyen, rant uğruna imar affı çıkaran hükümettir. Depremi hükümet yapmadı ama deprem öldürmedi, bina öldürdü, denetimsizlik öldürdü, bizleri yok saymaları öldürdü. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Bu nedenle bu seçim sürecinde bunları hatırlayacağız. Bu düşünceyle sandığa gideceğiz ve bizi yok sayanları sandıkta yok sayacağız” dedi.

TURAN: ADIYAMAN’DA ÇIKAN PETROLÜN SADECE ZİFTİNİ BİZE VERSELER BÜTÜN KÖYLER ASFALT OLURDU

Daha sonra konuşan Milletvekili adayı Ömer Turan; “Herkese saygılarımı sunuyorum. Ben daha önce Besni’de öğretmen olarak görev yaptım. Ben sizlere yabancı değilim. Biz bu seçim sürecinde Adıyaman’ın bütün köylerini gezdik, bütün yollar çukur inanın arabamızın ön düzeni şimdiden bozulmaya başladı. Şimdi şunu söylemek istiyorum. Adıyaman bölgesi özellikle Kahta petrolün yüzde 68’ini tek başına çıkaran bir yer. Bu petrolle ilgili Adıyaman’da herhangi bir petrokimya enstitüsü kurulmadı. Hadi buraya bu enstitüyü kurmadınız, mazotu aldınız, benzini de ayrıştırdınız bari bunun arta kalan ziftini bize verseydiniz. Sadece bunun ziftini bize verselerdi inanın bütün köylere 10 santimetre kalınlığında asfalt dökülürdü. Bunu bile yapmıyorlar. 

Bir köye gittik, köyü ismi susuz, gerçekten de susuz yanı başında baraj var ama köyün sulanabilen tek bir metrekaresi yok. Eğer biz soğanın kilosunu 25 liraya alıyorsak, o toprakla suyu bir araya getiremiyorsak burada büyük bir beceriksizlik vardır. İşte bu beceriksizliği ortadan kaldıracak tek bir lider var oda Kemal Kılıçdaroğlu’dur” şeklinde konuştu. 

AĞIR: DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ, BESNİLİLER GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Turan’ın ardından konuşan Milletvekili adayı Adnan Ağır ise; “Değerli hemşerilerim, hepimizin yüreği parçalı. Benim çocukluğum buradaki dükkanlarda geçti. Ben de bir Besnili evladınız olarak huzurlarınızdayım. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili adayı olarak evinize geldim. Bugünden sonra Şambayat, Besni, Tut ve Gölbaşı üçgeninde seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. 

Benim de evim hasarlı, sizlerin de can kayıpları oldu. Böyle bir dönemde seçim çalışmalarını hareketli bir şekilde yapmak gerçekten doğru değil. Biz bunun farkındayız. Ama Besni halkı kadirşinastır, eğitim seviyesi yüksektir, feraseti oldukça yukarıdadır. O nedenle onlar ne yapacağını çok iyi bilirler. Besni halkına bizim bir şey söylememize gerek yoktur. Değişimin zamanı geldi, Besnili hemşerilerim gereğini yapacaktır” dedi.

DOĞAN: BUGÜN SİYASİ İKTİDARIN ÖLDÜĞÜ GÜNDÜR

Ağır’ın ardından konuşan Milletvekili adayı Kenan Doğan; “Değerli hemşerilerim ben de Besni ve köylerine yabancı değilim. 15 yıl il özel idare müdürlüğü görevim ve daha sonrasında genel sekreterliği görevimde köylere getirilen hizmetlerin hepsinde benim elim izim vardır. O sebeple sizleri hizmetsiz bırakmama adına gerektiğinde siyasi erkle kavga ederek elimizden ne geldiyse yaptık. Ama 21 yıldır bizi yönetenler maalesef ilk dönem güzel şeyler söyleyerek, onların söylediklerini eyleme çevirme gayretinde olduklarını hissettiklerinde bu millet 21 yıldır kendilerini başta tuttular. Ama güç zehirlenmesi öyle bir şeydir ki aynen karbonmonoksit zehirlenmesi gibi yavaş yavaş zehirlenirsin öldüğünün bile farkına varmazsın. Bugün siyasi iktidarın öldüğü gündür. Allah nasip ederse biz 15 Mayıs sabahı onları omuzlarımıza alıp götürüp bırakacağız. Bu sebeple ekonomik anlamda yıkılmış bir Türkiye’yi yeniden nasıl ayağa kaldırırız diye düşünürken maalesef çok büyük bir yıkım bölgemizde yaşandı. Ama içimizdeki acı inanın depremin bize verdiği zarar değil, enkaz altında üç gün boyunca insanlarımız imdat diye beklerken oraya imdada gitmesi gerekenler dükkanlarda çadır satmak üzere müşteri bekliyorlardı. Bu kadar yozlaşmış bir iktidar, düşünebiliyor musunuz kurumlar ne hale gelmiş. Şimdi bunun sonucunda 14 Mayıs günü lütfen ama lütfen herkes sandığa gitsin, gitsin ki biz 15 Mayıs’ta bunları götürelim” diye konuştu.

Son olarak konuşan 27. Dönem Adıyaman Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Abdurrahman 

TUTDERE: HÜKÜMET 700 BİN NÜFUSLU ŞEHRİ YOK SAYDI

Tutdere ise; “Bir deprem felaketinin ardından bir seçim kampanyası için toplandık. 6 Şubat depreminde bütün yakınlarımızı yitirdik, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bu deprem nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan hemşerilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Böyle bir ortamda bizler Millet ittifakının bileşenleri olarak 6 Şubat’ta yitirdiğimiz bütün deprem şehitlerinin hatıralarına olan saygımız gereği, insanlarımıza, yaşayan yakınlarına olan hürmetimiz gereği bu sefer müziksiz, şatafattan uzak ancak insanlarımızın da kalbine dokunarak bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Bugün de Besni’de bu nedenle gerçekten sade bir törenle karargahımızı, ittifak bileşenlerimizin ortak noktasını açmak için bulunuyoruz. 

Söylenecek çok söz var ama özellikle Adıyamanlılar, Besnililer 6 Şubat’ta büyük bir yalnızlığı, sahipsizliği hep birlikte yaşadık. Deprem 6 Şubat’ta oldu Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları üç gün sonra başladı. Bizler enkazların başında inleyen hemşerilerimizle, kardeşlerimizle kaderimizle baş başa bırakıldık. Bizi AFAD, hükümetin diğer bileşenleri 700 bin nüfuslu kenti, mecliste 5 milletvekili ile temsil edilen bir şehri yok saydılar. Hiçbir yazışmada Adıyaman’ın adı geçmedi, yandaş medyanın hiçbir haber bültenin de maalesef Adıyaman’ın ismi geçmedi. 

GÜN MİLLET İTTİFAKINI İKTİDARA TAŞIMA GÜNÜDÜR

Dolayısıyla hizmette, eğitimde, sağlıkta, tarımda bu Adıyaman’ı unutanlar afette de unuttu. Sizden rica ediyorum gittiğiniz her yerde anlatın, bu iktidar sağlıkta da, eğitimde de, afette de unuttu sizleri. Buradan, Besni’nin meydanından bu ilin bir milletvekili olarak bütün hemşerilerime şu çağrıyı yapıyorum, değerli Adıyamanlılar bu iktidar en zor zamanınızda sizleri yalnız bıraktı, cenazelerimizi battaniyelere sararak toplu mezarlarda defnetmek zorunda kaldık, iki metre kefeni bize vermedi, hiçbir dini vecibemizi yerine getiremedik. Bunun müsebbibi bu Türkiye’yi yönetenlerdir. Bunları asla unutmayın, gün partizanlık günü değildir. Gün birlik ve beraberlik içerisinde yan yana durma ve millet ittifakını iktidara taşıma günüdür” dedi.

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor