Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili Erdoğan´dan Çetintepe müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan, Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Keysun ve Kızılin Ovaları´ndaki susuz arazileri suyla buluşturacak olan ve bölge halkının hasretle beklediği Çetintepe Barajı inşaatında gövde dolgu çalışmalarının yü

GÜNDEM 21.09.2021 13:02:00 0
Milletvekili Erdoğan´dan Çetintepe müjdesi

GAP-Adıyaman-Göksu Araban Projesi´nin ilk ve ana ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı´nın Çatboğazı ve Harmancık Barajlarıyla Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin Ovaları´nda toplam 555 bin 130 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak olan Çetintepe Barajı´nın gövde dolgu çalışmalarında yüzde 96´sında gerçekleşme sağlandı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Erdoğan, barajın hizmete alınmasıyla beraber ekonomiye yıllık 320 milyon liralık katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Erdoğan; ?Baraj inşaatı kapsamında batardolar, derivasyon tüneli ve dolusavak imalatlarının büyük kısmının tamamlandı. Barajın gövde dolgu çalışmalarında yüzde 96´sında gerçekleşme sağlandı. çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede susuz tarımın tarihe karışak, bölgedeki susuz münbit arazilerde yetiştirilecek birbirinden kaliteli tarım ürünleriyle hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayarak bölge insanının ekonomik sıkıntılarını ortadan kaldırıp yüzlerinin gülmesi sağlanacak? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER