MiLLETVEKiLi TUTDERE BESNi KÖYLERiNiN SU SORUNUNU MECLiSE TAŞIDI

.

GÜNDEM 24.10.2022 14:39:00 0
MiLLETVEKiLi TUTDERE BESNi KÖYLERiNiN SU SORUNUNU MECLiSE TAŞIDI

Ülkenin birçok yerleşim yerinde olduğu gibi Besni ve Kahta ilçelerinde içme sularını sondajdan sağlayan köylülerin elektrik zamları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek köylülerin yaşadıkları sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıyan Milletvekili Tutdere, AK Parti iktidarının köylüyü bir bardak suya hasret hale getirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, geçtiğimiz hafta Besni’ye bağlı Eğerli, Uzunkuyu, Karagüveç, Sugözü, Çaykara, Bereketli, Boncuk köyleriyle Kahta’ya bağlı Yolaltı, Koçtepe, Sırakaya, Damlacık ve Eski Kâhta köylerinde temaslarda bulundu. 
Ziyaretleri sırasında köylülerle bir araya gelen Milletvekili Tutdere, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Temaslarının ardından Meclis genel kurulunda söz alarak köylerdeki sorunları dile getiren Milletvekili Tutdere, özellikle içme suyu konusunda büyük mağduriyetler yaşandığının altını çizdi. Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan Tutdere; “Geçtiğimiz hafta Besni ilçemizin Eğerli, Uzunkuyu, Karagüveç, Sugözü, Çaykara, Bereketli, Boncuk köyleriyle Kâhta ilçemizin Yolaltı, Koçtepe, Sırakaya, Damlacık ve Eski Kâhta köylerini ziyaret ettik. Bu köylerimizde, Adıyaman’da başka birçok köyümüzde içme suları sondajdan sağlanıyor.
İçme sularını sondajdan sağlayan köylüler özellikle elektrik zamları nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Muhtarlarımız ve köylülerimiz artık su faturalarını ödeyemediklerini söylediler. Bu köylerimizde ve Türkiye’nin birçok köyünde su koladan ve sütten pahalı hâle gelmiş durumda.” 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor