MiLLETVEKiLi TUTDERE: VATANDAŞLAR BANKALARA BORCUNU ÖDEYEMiYOR..!

.

GÜNDEM 27.05.2022 14:33:00 0
MiLLETVEKiLi TUTDERE: VATANDAŞLAR  BANKALARA BORCUNU ÖDEYEMiYOR..!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere vatandaşların bankalara olan borçları ve takibe düşen borçlu sayısında ki hızlı yükseliş hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların yüksek enflasyon karşısında satın alma gücünün iyice eridiğini ifade eden Milletvekili Tutdere, vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcunun 1 trilyon 83 milyar lirayı aştığını 4 milyon 143 bin vatandaşın ise 5 yıldır borcunu ödeyemediği için haciz kıskacında olduğuna dikkat çekti.

VATANDAŞIN CEBİNDEKİ PARA PUL OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, bankalara borcu olan vatandaşların mağduriyetlerini dile getirdi. Ekonomideki yanlış adımlarla vatandaşların ağır bedeller ödediğini dile getiren Tutdere, iktidarın ekonomi politikasının çöktüğünü söyledi.

Milletvekili Tutdere konuyla ilgili değerlendirmesinde; “AKP’nin ekonomi politikaları çöktü, çöken bu politikaların faturası ise maalesef ki milletimize kesildi. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları vatandaşlarımızı her geçen gün daha da çıkılmaz bir bataklığa sürüklemektedir. AKP vatandaşlarımızın mutfaklarına ateş düşürdü, cebindeki parayı ise pula çevirdi. Türk lirası tasarruflarının enflasyon karşısında erimeye bırakılması, yüksek enflasyonun da satın alma gücünü eritmesi vatandaşların borçlanma hızını tırmandırıyor” diye konuştu.

VATANDAŞIN BORCU 1 TRİLYON 137 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Milletvekili Tutdere şöyle devam etti; “AKP iktidarı vatandaşlarımızın tasarruflarına göz dikti, ellerindeki tüm tasarrufları yok etti. Enflasyon vatandaşlarımızın parasına hızla kan kaybettirdi, vatandaşımızın kredi harcamalarının artmasına neden oldu. Vatandaşlarımız AKP iktidarının öngörüsüz ve çökmüş politikaları yüzünden borç batağına saplandı. Tasarrufların enflasyon karşısında reel olarak hızla erimesi yüzünden vatandaşlar tasarruf yapmak yerine kredi desteğiyle harcamalarını artırıyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nden alınan bilgilere göre vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 13 Mayıs itibariyle 1 trilyon 137 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 882 milyar lirası bireysel kredilerden, 255 milyar lirası ise kredi kartlarından kaynaklanan borçlardan oluşuyor. Son bir haftada tüketici kredileri borçlarında 15 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 7.1 milyar liralık artış yaşandı”

ÜÇ AYDA 612 BİN VATANDAŞ İCRALIK OLDU

Son beş yılda borcunu ödeyemediği için takibe düşen vatandaş sayısındaki rekor artışa dikkat çeken CHP’li Tutdere, “Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nden alınan bilgilere göre, vatandaşın vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları 28 milyar liraya dayandı. Bu yılın ilk üç aylık döneminde 340 bin 94 kişi bireysel kredi, 272 bin 582 vatandaş da kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankalar tarafından icra takibine alındı. Bu yılın ilk üç ayında 612 bini aşkın yurttaşımız bankalara olan borçlarını ödeyemediği için bankalar tarafından icralık oldu. Son beş yılda bankalar tarafından takibe alınan ancak takibe düşen borcunu ödeyememiş vatandaş sayısı ise 4 milyon 143 bin kişiyi aşmış durumda” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor