MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET ERDOĞANLA İSTANBULDA BULUNAN BESNİ DERNEKLERİNİ ZİYARET

GÜNDEM 24.09.2013 16:01:18 0
MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET ERDOĞANLA İSTANBULDA BULUNAN BESNİ DERNEKLERİNİ ZİYARET

Bir takım kaynaklarda sivil toplum kuruluşlarının tanımı şu şekilde yapılmıştır: Sivil Toplum Kuruluşları, farklı ve parçalı bir toplumu değil toplumda farklı alanları temsil eden,belirli bir amaç veya amaçlar etrafında fertler üzerinde birleştirici etki gösteren topluma ve kendi üyelerine hizmet üreten ve kişilerin kamu dışı alanda ihtiyaç duyduğu çalışmalarını birorganizasyon içinde gerçekleştirmeye çalışan toplumun öznesi niteliğini taşıyan kuruluşlardır.

Sivil Toplum Kuruluşları Ne Yapar?

*Bireyler arasında hoşgörü ve dayanışmayı artırır.

*Bilinçlenmeyi artırır.

*Ortak hareket etme duygusu kazandırır.

*Aynı düşüncedeki insanları bir araya getirir.

*Amaçları gerçekleştirmeyi sağlar. . . .

Evet gerçek manada toplumun öznesi durumunda olan sivil toplum kuruluşları toplumların olmazsa olmazları konumundadır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları gelişmişlik göstergesidir. Kişi başına milli gelir, kişi başı su tüketimi, kişi başı elektrik tüketimi, kişi başı kitap okuma oranı,kişi başı yaşam uzunluğu,eğitim dağılım gibi daha ekleye bileceğimiz bir çok madde gelişmişliğin göstergesidir.

Örneğin İsviçre’de nüfus yaklaşık olarak 8 milyon civarında iken sivil toplum örgütlerine üye insan sayısı 40 milyon civarındadır. Yani ortalama olarak bir İsviçreli 5 tane sivil toplum kuruluşuna üyedir.

Yukarı da da belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda İstanbul’da yaşayan Besni’li hemşerilerimiz kurdukları derneklerle faaliyetlerini yürütmektedir. Hatta bizim Laleli Besni'liler Derneğimiz Türkiye’de kurulan ilk şehir derneklerindendir.

Tabi bizde sivil toplum örgütlerinin önemini bilenler olarak Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’la ünlü sanatçımız Latif Doğan’ın düğünü dolayısıyla bulunduğumuz İstanbul’da, burada faaliyet gösteren Besni Derneklerini ziyaret ederek Besni tabiri ile hal ve hatırlarını sormak istedik.

Dernek yöneticilerimizden randevularımızı aldıktan sonra Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, İşadamı hemşerimiz Yusuf Narin ile birlikte derneklerimizi ziyarete başladık.

İlk olarak İstanbul Mevlana’yı Yunus Emre’yi ve Güzel Sanatları Sevenler Derneğini ziyaret ettik daha sonra Besni Eğitim Vakfı (BEV), Küçükköy Besnililer Derneği, Adıyaman İli ve İlçeleri Eğitim ve Kültür Vakfı (ADİLEV), Aşağı Çöplülüler Derneği, Esenler Besnililer Derneği, Şirinevler Besnililer Derneği ve Besnili İşadamları Derneği (BESNİAD) ziyaret ettik. Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan birinci ağızdan memleketimize derneklerimizin yaptıkları ve devletimiz tarafından Besni’mize yapılanlar ve yapılacak olanlar hakkında istişareler ederek daha güzel bir Besni ve daha müreffeh Besnililerle birlikte olma arzusuyla ziyaretlerimizi sonlandırdık.

Sözün özü, Besnimiz ve Besnililer herşeyin en iyisine layık…


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor