Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´den YKS Mesajı

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçemizde bu yıl ilk defa 15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler, veliler ve vatandaşlarımıza yönelik bir mesaj yayımladı.

EĞİTİM 14.06.2019 13:56:29 0
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´den YKS Mesajı

15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Sınavın 3 oturum şeklinde gerçekleşeceğini ifade eden Demirel; "Yapılacak olan YKS sınavı 15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olup 15 haziran saat 10:15 te TYT (Temel Yeterlilik Testi), 1 Temmuz saat 10:15 te AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve 16 Haziran Saat 15:45 te YDT (Yabancı Dil Testi) sınavları uygulanacaktır.

Sevgili öğrenciler; Sınav saatinden 15 dakika önce sınav binasında olma zorunluluğunuz olmak ile birlikte sıkışıklık olmaması amacıyla sınav binaları önünde sınav saatinden 1 saat önce hazır olunuz. Okullarınızı sınav gününden önce muhakkak görünüz.

Hayatınıza yön vereceğiniz bir sınav olduğunu unutmamaları yönünde adaylara seslenen DEMİREL "Hiç kuşkusuz bütün sınavların hayatımızda bir önemi ve yeri vardır. Bu sizlerde endişe ve strese yol açmasın. Çünkü Sizler, tüm hazırlıklarınızı tamamlayarak yapılması gerekenlerin hepsini yaptığınıza inanarak sınava giriyorsunuz. Başarınız ve Gücünüz buradan geliyor. Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız."

Öğrencilerin yanında Anne-Babalara da seslenen Demirel; "Yıllardır çocuklarınızı okutarak lise eğitiminin ardından üniversite eğitimini de almalarını istemek sizlerin en doğal hakkı. Sizlerin kendi evlatlarınız için tedirgin olması kaygılanması gayet doğal bir olgudur. Fakat bu kaygı ve stresi çocuklarınıza yaşatmayın. Çocuklarımızın bir yıllık emeklerini anne ve babasının endişelerine kafalarını yormaları ile heder etmeyin. Sınavın önemli olduğunu, fakat çocuklarınızın sizlerin en değerli varlıkları olduğu için daha önemli olduğunu evlatlarınıza anlatın. Çocuğunuzun erkenden yatarak, sınav günü dinç bir şekilde uyanarak, güzel bir kahvaltı yapmasını sağlayın. Heyecan ve telaş içerisinde sınava gitmemek için akşamdan belgelerini ve kimliklerini hazırlamasını sağlayın. Sınav binalarının olduğu alana ailece MUTLU olarak gidin."

Besni halkına Sınavın bu yıl ilçemizde ilk defa yapılacağını belirten Demirel; "Kıymetli hemşehrilerim; Hepimizin bir yakını hayatının önemli bir dönüm noktası olan bu sınava girmektedir. Sizlerden ricamız sınav saatlerinde çocuklarımıza destek olmanız. Nasıl mı? Sınav binalarına yakın olan yerlerde yüksek sesle müzik çalmak, araç kornalarını kullanmak gibi davranışlardan kaçalım. Ayrıca yaz mevsimi olmasından dolayı sınıf camları açık olacağından binaların yakınlarında yüksek sesle konuşmayalım. Ayrıca sınav binası yanında bulunan iş yeri ve inşaatların sahipleri yüksek ses çıkaracak işlerimizi sınav saatleri boyunca erteleyelim. Çünkü çocuklarımızın bir yıllık emeklerinin bu tür seslerden rahatsız olması sebebiyle heder olmasına müsaade etmeyelim.

Bu duygu ve düşünceler ile yapılacak olan sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, çocuklarımıza desteklerini esirgemeyen, öğretmen ,velilerimize ve sınavın sorunsuz bir şekilde huzur içerisinde tamamlanması için destek verecek olan herkese teşekkür ederim" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER