MUHTAR AYDINGÜZEL: MAALESEF BESNİ´MİZ SINIFTA BIRAKILDI

Korupınar Mahalle Muhtar Cengiz Aydıngüzel, Besni´nin eğitim, organize sanayi, ulaşım ve turizmdeki eksikliklerini dile getirdi. Muhtar Aydıngüzel yaptığı açıklamada; ?Gelecek nesillere yaşanabilir bir Besni bırakabilmemiz için kanaatimce dört etken vardı

GÜNDEM 9.12.2020 16:42:17 0
MUHTAR AYDINGÜZEL: MAALESEF BESNİ´MİZ SINIFTA BIRAKILDI

DÖRT KONUDA EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRDİ

Besni´nin merkez mahallelerinden olan Korupınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Aydıngüzel gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Besni´nin eğitim, ulaşım, organize sanayi ve turizmdeki eksikliklerine değinen Muhtar Aydıngüzel, ilçenin bu konularda sınıfta kaldığını dile getirdi.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir ilçe bırakabilmek için dört etken olduğunu söyleyen Aydıngüzel şunları kaydetti; ?Besni ilçemizin merkez mahallelerinden biri olan Korupınar Mahallesi Muhtarı ve Besnili bir yurttaş olarak Besni sorunlarını dert edinmeyi kendimize görev addetmiş bulunmaktayım. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Besni bırakabilmemiz için kanaatimce dört etken vardır. Eğitim öğretim, organize sanayi, ulaşım ve turizmdir. Maalesef Besni´miz hepsinde sınıfta bırakıldı. Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi çok büyük bütçe ile Erdemoğlu ailesi tarafından yapıldı. Ancak Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Besni´ye bölüm verilmediği veya MYO´da bölümler kapatıldığı için cazibesini yitiren Besni´de bölümlerin kontenjanı boş kaldı? diye konuştu.

OSB´DE PARSELLERİN BİR KISMI ÖLÜ YATIRIMLARA TAHSİS EDİLDİ

Organize Sanayi Bölgesindeki eksikliklere de değinen Aydıngüzel şöyle devam etti; ?Yıllardır bitirilmeyen ve tam faaliyete geçirilmeyen Besni Organize Sanayide kamulaştırma, alt yapı, yol, su, doğalgaz vs. işler için astronomik bütçeler harcamış olup parselerin bir kısmı ölü yatırımlara tahsis edilmiştir. Faaliyetleri olmadan boş binalara dönüştürülmüştür. Besni OSB altıncı bölgede yer almasından dolayı her ay 3-5 arasında yatırımcı gelmekte ancak maalesef arsa olmadığı gerekçesiyle yatırımcılar geri çevrilmektedir. Besni sanayisi eğitim gibi yine yokluğa mahkum edilmektedir? şeklinde ifade etti.

ULAŞIM VE TURİZMDE SINIFTA KALDIK

2020 yılında olmamıza rağmen yol sorunlarının hala devam ettiğini aktaran Aydıngüzel; ?Ulaşımda da Besni 2020 yılı olmasına rağmen maalesef sınıfta kalmış, Besni´mizin her üç girişinde de yollar bitmemiştir. Turizm konusuna gelirsek Sayın Kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendi ilgileri ile bir atılım yapacaktır, daha önce dönemlerde Kızılin Köprüsü, Fırat Vadisi, Sugözü Tabiat Parkı, Sofraz Anıt Mezarları, Besni Kalesi, Kurşunlu Camii ve çevresindeki tarihi eserler ihmal edildi ancak artık turistik amaçla değerlendirileceği konusunda umutluyum. Üzülerek belirteyim ki tarihimiz yokluğa ve yıkıma maruz kalmıştır. Yıkık Besni tarihi ile övünmektense ayağa kalkmış Besni tarihi ile övünmeliyiz. Geçmişte yapılmadı. Biz yurttaşların Besni ve tarihiyle dertlenip, kamuoyu oluşturup, eksiklikleri tamamlayıp, gelecek nesillere güzel bir BESNİ bırakması hepimizin vazifesidir. Bu konularda yurttaşı, yöneticisi, siyasetçisi, eğitimcisi ve esnafı ile hep beraber birlik içinde çalışmalıyız. Zaman; çalışma zamanı, doğruları söyleme zamanıdır. Hep beraber birlik içinde gayret göstereceğiz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor