Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile kabul edilen Muhtarlar Günü Besni´de törenle kutlandı. Törenin ardından konuşma yapan Besni Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Zengi; ?Muhtarlar, millet iradesiyle devle

GÜNDEM 19.10.2020 14:24:38 0
Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Besni Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Siyasi Parti Başkanları, kurum ve daire amirleri ile muhtarlar katıldı.

Törende hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Besni Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Zengi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Zengi konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Muhtarlık, ülkemizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışı taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir? dedi.

Yapılan törenin ardından İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, muhtarlar makamında kabul etti. Burada konuşan Kaymakam Demir; ?Vatandaşlarımızın her zaman muhtarlardan beklentileri var. Mahalle ve köy muhtarlarını görev anlamında belki değişen şeyleri var ama yine de vatandaşın bakış açısı aynı, istiyor ki muhtarlar kendisinin bir sözcüsü olsun. Bu anlamda bizim de sizlerden beklentimiz vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmanız. Yerel yönetimlerimizle, kamu kurumlarımızla olan ilişkilerinizi seviyeli ve düzenli tutarsanız karşılıklı işbirliği içerisinde inşallah hep birlikte Besni´ye güzel hizmetler yapacağımızı düşünüyorum.

Güzel olumlu bir hava var. Muhtarların pek çoğu da yenilenmiş. Besni´yi topyekun düşünüyoruz biz, merkez ya da kırsal ayrımı yapmadan bu yenilikle beraber inşallah hep birlikte güzel hizmetler yapma fırsatı elde ederiz. Hepinizin günü kutlu olsun, Rabbim sağlıklı sıhhatli günlerde birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.

Malum koronavirüs devam ediyor. Bu hafta da özel bir denetim programı var. Bakanlığımızdan yeni bir genelge geldi. 7 güne 7 denetim şeklinde her güne bakanlık kategorilendirmiş, dolayısıyla yoğun bir denetim faaliyeti içerisine gireceğiz. Malum son günlerde takip ediyorsunuzdur vaka sayıları bin 800´leri geçti, Ekim ve Kasım aylarında gribal enfeksiyon etkisiyle beraber tedbirleri artırmaya yönelik bir tablo ortaya koyuluyor maalesef. Bakanlığımız da bu anlamda gittikçe denetimleri sıkılaştırmaya başlıyor.  Adıyaman olarak Besni olarak artan bir vaka seyrimiz var ama çok şükür yoğun bakım hasta sayımız, hastanede tedavi gören hasta sayımız değişmiyor. Düşük bir seviyede ama bu bizim için teselli değil. Biz istiyoruz ki bu salgını kimse etkilenmeden atlatalım bunun için de sosyal mesafeli ilişkileri maske kullanımı ve temizliğe dikkat etmek gerekiyor. Büyük, yoğun ve hareketli bir ilçeyiz, belli şeyler belki zor önüne geçemiyoruz ama tedbiri elden bırakmamak lazım sizlerden de bunu bekliyoruz? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor