MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 19.10.2022 10:54:00 0
MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Hükümet konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi, Besni Muhtarlar Derneği Başkanlığı ile Besni Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin ilk olarak konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Besni Şubesi Başkanı Şükrü Güllü; “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı yerel demokrasinin doğrudan demokrasinin en güzel ve en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, Besnili muhtarlarımız başta olmak üzere tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Besni Muhtarlar Derneği Başkanı Haci Uçar ise; “19 Ekim 1015 tarihi ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. 7’incisini kutlamakta olduğumuz muhtarlar günü programına hepiniz hoş geldiniz.

Muhtarlık ülkemizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetim anlayışı taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımıza olmak üzere tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlar bu günü bizlere armağan eden sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bütün muhtarlarım adına şükranlarımı sunarım” şeklinde ifade etti.

Son olarak konuşan ile Besni Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Bülbül ise; “Muhtarlar Sizlerin de bildiği gibi Demokrasinin temel taşlarıdır. Halk ile idare arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız, günümüzde çok sıkıntılar çekmektedir. Muhtarlarımız Toplumun bütün sorunlarını devletimiz adına ilk göğüsleyen ve vatandaşlarımızın bütün sorunları ile ilk karşılaşanlardır.

Bugün burada sizleri sorunlarımızla sıkmak istemiyorum. Ancak yeri gelmişken değerli büyüklerimizden kendilerine götürdüğümüz sorunların bizim bireysel değil temsil ettiğimiz vatandaşlarımızın sorunları olduğunun bilincinde olsunlar. Unutmayın ki vücudumuzun bütün yükünü ayaklarımız çekerken, aslında toplumun bütün yükü de biz muhtarların üzerinde. Bu nedenle bütün daire ve kurum amirlerimizden bizlerden desteklerini esirgememelerini ve bizlere her zaman destek olmalarını bekliyor 19 Ekim Muhtarlar günümüze katılımınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Besni Muhtarlar Derneği Başkanı Haci Uçar tarafından İlçe Kaymakamı Çağlar Partal’a hediye takdimi yapılırken tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Törene Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, siyasi parti başkanları, STK Temsilcileri ile muhtarlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: MUHTARLAR TÖRENLE KUTLANDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor