Muhtarlara ve İmamlara Terör Semineri verildi

Adıyaman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlara ve cami imamlarına terör semineri verildi.

GÜNDEM 4.12.2016 23:37:43 0
Muhtarlara ve İmamlara Terör Semineri verildi

Adıyaman Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Şube Müdürlüğü ile Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından terör olaylarına ilişkin muhtarlara ve cami imamlarına terör semineri verildi.

Seminerde konuşan Adıyaman Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Şube Müdürlüğü personeli Mulla Karakuş, toplumsal olaylarda vatandaşların devletle karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirterek provakatörlerin olduğunu söyledi. Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Şube Müdürlüğü personeli Mulla Karakuş, merkez ve ilçelerde görevli mahalle muhtarları, cami imamları, okul müdürleri ve söz sahibi olan kişileri tek çatı altında mevcut sorunlar ile olması muhtemel sorunlara karşı birlikte hareket edilmesi ve topyekûn mücadelenin sağlanması amacıyla böyle seminer tertip ettiklerini söyledi. Terör örgütüne mensup olan bir kişinin en fazla 2 yıl yaşadığını kaydeden Karakuş, dini istismar eden DAEŞ gibi terör örgütlerinin Adıyaman´ı çok yıprattığını ifade etti.

Damar; Bu Tür Seminerlerin Sıklıkla Olmasında Fayda Var

Seminer sonunda konuşma yapan Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, bu tür seminerlerin sıklıkla olmasında fayda gördüklerini dile getirerek; ?Öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu toplantıların zaman zaman olmasında fayda görüyoruz. İlçe merkezimizde bulunan imam, müezzin ve Kur´an Kursu hocalarımızla burada toplanmış bulunuyoruz. Gerçekten bu bilgilere ihtiyacımız var. Memleketimizin selameti bakımından, devletimizin bekası bakımından sorunları, problemleri yakinen öğreneceğiz ki ona göre tedbirleri alacağız. Cenabı Allah bu konuda devletimizi, polisimizi, askerlerimizi, milletimizi, ordumuzu Muaffak eylesin? dedi.

Cemal Avan; ?Hep Birlikte Taşın Altına Elimizi Sokmamız Lazım?

Besni İlçe Emniyet Müdür Cemal Avan ise bu tür olaylarda toplumun katkısı olmadan bir yere varılamayacağına dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu; ?İl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden Mulla kardeşimize bu güzel sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi Şey Edebali´nin bir sözü var ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın? bu sözden yola çıkarak bizde insanlarımıza, gençlerimize sahip çıkalım ki devletimiz yaşasın, daha ilerilere gitsin. Bu kapsamda sizleri çağırmamızın nedeni tek başına silahlı mücadelenin yetersiz olmasıdır. Yani insanımıza da değer verilip onlara da inilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Emniyet Teşkilatımız, Toplum Destekli Polisliğimiz faaliyetlerini yürütüyor. Yani toplumumuzun, insanımızın katkısı olmadan tek başına bir yere varamayız. Muhakkak toplumumuzun desteğini almamız lazım. Besni´mize, Adıyaman´ımıza huzurlu kent diyoruz. Tabi bu huzurlu kentin huzurunu bozmak isteyen elbette çıkacaktır. Bu söylemde kalmaması için hep birlikte taşın altına elimizi sokmamız lazım. Emniyet, Jandarma, muhtarlarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz, vatandaşlarımız hep birlikte el ele bunun üstesinden gelmemiz lazım. Gençlerimize, gençliğimize sahip çıkmamız lazım? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor