Muhtarlık seçimi 4 Mart´ta Aday sayısında rekor!

Yenikent bölgesindeki 3. mahalle olacak olan 15 Temmuz Şehitler Mahallesinin muhtarlık seçimine rekor sayıda aday çıktığı öğrenildi. 4 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Muhtarlık seçimine 20´ye yakın aday olduğu iddia ediliyor.

GÜNDEM 23.01.2018 10:42:52 0
Muhtarlık seçimi 4 Mart´ta Aday sayısında rekor!

Nüfus yoğunluğu nedeniyle Besni Belediye Meclisinin kararıyla 2´ye bölünen Yenikent Kaymakam Hasan Tütün mahallesinin BETAŞ karşısındaki kısmı 15 Temmuz Şehitleri Mahallesi oldu.

BETAŞ karşısından başlayıp Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesinin etrafındaki yeni yerleşim alanlarını da kapsayan 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde 4 Mart´ta muhtarlık seçimi yapılacak.

Son düzenlemelerle Muhtarların aylık ve diğer şartlarının iyileşmesiyle normal seçimlerde bir mahallede çıkan ortalama aday sayısının kat kat fazlası bu mahallede muhtar olmak için çıktı. Alınan bilgilere göre 20 kişiye yakın aday olduğu iddia edilirken, adaylar çalışmalarına da başladılar.

Adaylardan Resul Aktaş; ?Burası yeni bir mahalle ve burada yaşadığım için sorunları biliyorum. Bu sorunların çözümü noktasında elimden geleni yapacağım.

Devlet kurumlarımız ve Belediyemizle işbirliği içinde mahallemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışacağım? dedi.

Bir diğer aday Erhan Koca ise; ? Mahallemiz yeni bir mahalle, öncelikle altyapı ve yol sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Ben hizmetin içinden gelen biriyim. Belediyede olmamız dolayısıyla gerek Başkanımız gerekse de diğer kurum amirlerimizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yapacağım. Bu vesileyle muhtarlığa aday oldum? dedi.

Yaklaşık 2000 Seçmeni bulunan mahallede adayla çeşitli vaatlerle oy istiyorlar. Seçime 42 gün kalmasına rağmen adaylar el ilanlarıyla, birebir görüşmelerle seçmenden oy isterken bastırdıkları posterleri mahallenin duvarlarına asmaya başladılar. Tespit ettiğimiz adaylar; Erhan Koca, Resul Aktaş, Arif Temel, Oğuz Kıran, Hüseyin Elhan, Hüseyin Coşkun, Mehmet Polat, Fayık Özalp, Sıddık Turak ve Mehmet Karadeniz, Necla Bayhan.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor