Nüfus İşlemleri için E-Devlet Kolaylığı

Vatandaşların çok sayıda hizmete ulaşmasını sağlayan E-Devlet´ten ikametgâh belgesi almak kolaylaştı. Vatandaşlar daha önce sadece kendileri için belge alabiliyorken, artık eşlerinin ve çocuklarının ikametgâh belgesini, yerleşim yeri gibi birçok hizmeti d

GÜNDEM 8.12.2017 10:23:47 0
Nüfus İşlemleri için E-Devlet Kolaylığı

Vatandaşların çok sayıda hizmete ulaşmasını sağlayan E-Devlet´ten ikametgâh belgesi almak kolaylaştı. Vatandaşlar daha önce sadece kendileri için belge alabiliyorken, artık eşlerinin ve çocuklarının ikametgâh belgesini, yerleşim yeri gibi birçok hizmeti de kendi e-devlet şifreleriyle alabilecek.

 Sürekli yeni hizmetlerin eklendiği E-Devlet sisteminde de mevcut hizmetlerde de geliştirmeler yapılıyor. Bu anlamda son değişim ikametgah belgesi alma konusunda yapıldı.

Ulusal e-Devlet stratejisi ve eylem planında vatandaşlara verilen hizmetlerin elektronik ortama taşınarak www.türkiye.gov.tr adresinden nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde e-Devlet ile 17 Eylül 2017 tarihinden itibaren kamu kuruluşları ile vatandaşlarımız kendi, eş ve çocukları ve anne, baba nüfus kayıt örneklerini alabilmesi mümkün hale getirildi.

E-devlet sisteminde yer alan hizmetlerden faydalanabilmek için T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. Ardından ´e-Hizmetler´ bölümünden ´Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü´ altında yer alan ´Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama´ hizmetini bulun.

Bu hizmete tıkladığınızda karşınıza işlem hakkında bilgilendirme yazısı çıkacaktır. Yazının hemen altında yer alan ´Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum´ butonunu işaretleyerek ´Devam Et´ butonuna tıklayın. Bu kez açılan ekranda belgeyi kimin için alacağınızı işaretlemeniz gerekiyor. Eğer kendiniz için alacaksanız ek bir bilgi gerekmiyor ancak eş yahut çocuğunuz için alacaksanız ona ait T.C. kimlik numarasını da ekrandaki gerekli alana girmeniz gerekiyor. Son olarak bir kez daha ´Devam Et´ butonuna tıkladığınızda belgeyi alabilirsiniz.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor