Öğrenciler 6 yıldır okul okul geziyor

Besni´ye bağlı Kızılpınar Köyünde 10 kadar öğrenci yaklaşık 6 yıldır okul okul gezdiriliyor. Öğrencilerin sürekli okullarının değiştirilmesine tepki gösteren öğrenci velileri; ?Çocuklarımız okula mı alışsın eğitim mi alsın? diyerek tepki gösterdiler. Veli

EĞİTİM 3.10.2017 17:31:01 0
Öğrenciler 6 yıldır okul okul geziyor

Besni´ye bağlı Kızılpınar Köyünde 10 kadar öğrenci yaklaşık 6 yıldır okul okul gezdiriliyor. Öğrencilerin sürekli okullarının değiştirilmesine tepki gösteren öğrenci velileri; ?Çocuklarımız okula mı alışsın eğitim mi alsın? diyerek tepki gösterdiler. Veliler Milli Eğitime tepki olarak 1 haftadır çocukları okula göndermiyor.

2 yılda bir okulları değişiyor

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte birçok okulda eğitimdeki sancı devam ediyor. Besni´ye bağlı Kızılpınar´da öğrencilerin 2 yılda bir okulları değiştiriliyor. Yaklaşık 6 yıldır devam eden olayda öğrenci velileri tepki göstererek bu durumdan şikayetçi olduklarını belirttiler.

Gazetemizi ziyaret ederek şikayetlerini dile getiren öğrenci velileri Erol İlhansayın ve Erdal Zengi, kendi çocukları da dahil olmak üzere köyde 10 kadar öğrencinin 2 yılda bir sürekli okullarının değiştirildiğini, bu durumdan artık yorulduklarını ve buna bir çözüm bulunması gerektiğini belirttiler.

?Çocuklarımız okula mı alışsın, eğitim mi alsın??

Sürekli değiştirilen okullarıyla öğrencilerin eğitim almasının güçleştiğini söyleyen öğrenci velisi Erol İlhansayın; ?köyümüzde 10 kadar öğrencimizin sürekli okulu değişiyor. 2011 yılında Besni´de Atatürk ilkokulunda eğitime başladılar, daha sonra 2013 yılında Namık Kemal İlkokuluna verdiler, oradan sonra Safyün Hatice Gölbaşı İlkokuluna verdiler. Bu yıl da Burunçayır Köyündeki ilkokula verdiler. Sürekli okul değişiyor, çocuklarımız okula mı alışacak eğitim mi alışacak. Eğitim bir süreç işidir. Böyle bir süreçte çocuklarımız ne kadar sağlıklı eğitim alabilirler? dedi.

Çocuklar okula gitmek istemiyor!

Öğrencilerin de sürekli okullarının değişmesinden yorulduğunu ve artık okula gitmek istemediklerini ifade eden İlhansayın şöyle devam etti; ?Bu durumdan bizden çok çocuklarımız yoruldu. Son olarak verdikleri Burunçayır´da okumak istemiyorlar. Bizde tepki olarak 1 haftadır çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Çocukları artık okuldan soğudu. Bunun çözüme kavuşması lazım? ifadelerini kullandı.

?Sürekli okul kıyafeti almak zorunda kalıyoruz?

Öğrencilerin sürekli okullarının değiştirilmesiyle birlikte maddi olarak da yorulduklarını söyleyen Öğrenci velisi Erdal Zengi ise; ?Bizim maddi durumumuz o kadar iyi değil. Çocuklarımızın okullarının sürekli değiştirilmesi bizi maddi olarak da yoruyor artık. Sürekli okul kıyafeti değiştirmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızın bir yerde okumasını istiyoruz artık. Şimdi Burunçayır´a verdiler. Belki seneye yine değiştirirler bilemiyoruz ama bunun çözüme kavuşması lazım? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor